Erdoğan: Menderes gibi yargılayacaktı

Erdoğan: Menderes gibi yargılayacaktı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup oplantısında konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup oplantısında konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi %4,3 oranında büyüme kaydetti. Türkiye çok farklı bir konumda olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Bugün açıklanan rakamlarla geriye dönük 12 aylık milli gelirimiz 1 Trilyon 614 Milyar TL'ye ulaştı. Ekonominin tüm tarafları 30 Mart seçimlerinin istikrarı ve ekonomiyi yıpratmayacağını gördüler.

17 Aralık darbe girişimi

Eğer darbeciler istediklerini elde etmiş olsaydı Türkiye bugün bu rakamlara ulaşamayacaktı. 25 Aralık'ta darbe yapabilselerdi, örgüt lideri dedikleri şahsımdan başlayıp yargılayacaklardı. Darbe girişimi başarısız olunca, belgeleri imha etmek istediler. Darbe girişimi başarılı olsaydı, bu büyüme rakamlarını yakalayamayacaktık. Tuzağı bozduk.

Hiç kimsenin Türkiye'nin istikbaline, istiklaline, kardeşliğine ve ekonomisine tuzak kurma hakkı da haddi de yoktur.

Biz olayların arkasındaki asıl eli, asıl tehlikeyi gördüğümüz için canımızı, başımızı ortaya koyduk. Türkiye uçurumun kenarından döndü.

Bu hain girişimler karşısında sert, dimdik, onurlu,omurgalı durmayacağız da ne zaman duracağız? imdi terör olayları üzerinden yeni bir senaryoyu uygulamaya almak üzereler. Bayrağı indireni alacaksın, indireceksin ve gereği neyse yapacaksın. Oradaki görevli gereğini yapmaya mecburdur. Orada garnizonun içine girip bayrağı indireni her halükarda direkten indirip, alıp gerekeni yapacaksın. Aslında oradakiler efendileri tarafından ölmeye gönderilmiş piyonlardır. İhmali olanlardan hesap sorulacak dedim. 2 tanesi görevden alındı. Şu an da bazı zanlılar gözaltına alındı. Orada asker gereğini yapmayarak başka bir istismarın kapısını açtı.

Kan tacirlerinin ellerini ovuşturduğu çok keskin bir süreçten geçiyoruz. Muhalefet hiçbir zaman yaşatmanın, çözümün tarafında olmadı nerede ölüm, nerede cenaze varsa oraya koştu.

Bunlar içine kan akmış, gözyaşı akmış, ayrımcılık ve nefret yaşanmış hiç umurlarında değil. Kan baronları için en iyi Kürt ölü Kürt, en iyi Alevi ölü Alevidir, hiçbir zaman çözümün yanında olmadılar. Bu devlet de bu millet de hiç olmadığı kadar dirayetli ve özgüvenlidir. Gereken cevabı en iyi şekilde verir. Hem o provokatörlere haddini bildirecek hem de çözüm sürecini hassasiyetle ilerleteceğiz. HDP'yi, terör örgütünü korkutan Doğu'da, Güneydoğu'da çocuğunu isteyen anneler oldu.