Erdoğan Manisa'da Sert Konuştu-VİDEO

Erdoğan Manisa'da Sert Konuştu-VİDEO

Başbakan Erdoğan Manisa'da toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın Manisa konuşması:

Biz İstanbul'dan geldik. Manisa'yı da aynı statüyle Büyükşehiryaptık. 750 bini aşmış tüm şehirlerimizibüyükşehiryaptık. CHP bunu Anayasa Mahkemesi'ne gönderdi. Köyler ne olacakmış efendim? Ne olacak mahalle oalcak. Büyükşehir oraya hizmet götürecek. Köylerde kanalizasyon diye bir şey bilir misiniz? Ama artık köylerde bile kanalizasyon oluşmaya başlayacak. Foseptik çukurlarından köylerimiz arındırılacak. Medeni olmak budur.

MHP VE CHP'YE YÜKLENDİ

Ana muhalefetin de yavru muhalefetinde medeni olmak gibi bir derdi yok.

Ana ve yavru muhalfetin derdi hizmet değil. Kardeşlerim 2 gün Manisa'da misafiriz. Manisa'daki kardeşlerimizle hasret gidereceğiz. Manisa Merkez ve ilçelerinde 665 milyonluk yatırım gerçekleştiriyoruz.

11 YILDA MANİSA'YA 8 MİLYARLIK YATIRIM

2 gün içerisinde 778 milyonluk yatırımını Manisa'ya kazandıracağız.

Kardeşlerim 11yıl boyunca Manisa için çokbüyükhizmetler verdik. 11 yılda Manisa'ya 8 milyar liralık. Eski rakamla 8 katrilyonluk yatırımyaptık. Okullar, barajlar, konutlar inşaa ettik.

Üniversiteye bir tekno park, 4 fakültekazandırdık. Biz gelene kadar yavrularımızın kitabını bulamıyorduk. Sıraların üzerine kitapları koyduk mu?

BAŞÖRTÜSÜNDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR

Bizden öncekilerin aklı neredeydi. Biz saman kağıtlarla okuduk. Biz istedik ki çocuklarımız 1. sınıf okusun istedik.

İmkanı olmayan yavrularımıza ilköğretimde burs verdik. Parayı da anneye verdik. Üniversiteöğrencileri ne alıyordu? 45 liracık. Şimdi 480 lira. Yılbaşından sonra 500 liranın üzerine çıkıyor.

15 yıl yavrularımızın başı örtülü diye üniversitelere alınmadı. Biz sabır sabır dedik. Hamdolsun bu ayrımcılığı bitirdik. Ne oldu? Bir şey mi oldu? Ülke mi bölündü.

He rahatsız olanlar yok mu? Var tabii Ana ve Yavru muhalefet var ama şu an ses çıkaramıyorlar.

Kat sayı dediler. Meslekliselerinekat sayı. Şimdikat sayı kalktı mı? Meslekliseleri istediği üniversiteye gidebiliyor mu?

ÖNCE GEZİŞİMDİ 17 ARALIK

Başörtüsünü kamuoyua sokuluyor muydu? Onu da hamdolsun hallettik.

Normalleşen bir Türkiye var. Ama rahat durmadılar. Önce Gezi sonra şimdiyaşananlar. Bu yapılanlar AK Parti'ye değil, millete yapılan bir operasyondur.

BU İŞİ MİLLET KAZANACAK

Güçlenen Türkiye'yi çekemiyorlar. Bunun işin başında dış güçler var. Buradaki taşeronlarını da biliyorsunuz. Yumuşakkalplekapıları çalacağız.

Ya millet kazanacak ya zillet kazanacak. Ne diyoruz MİLLET.

Biz iktidara gelene kadar 76 km yapılmıştı. Biz bunu 376 km'ye çıkardık. Manisa inşallah YüksekHızlı Tren için.

Bunu neden yapıyorlar? YüksekHızlı Trenle. Bize diyorlar ki; katarla gidin. Şıp Şıp Şıp. Eskişehir-Ankara işte.

10. Yıl Marşı'nda diyor ya demir ağlarla ördük. Mustafa Kemal dışında bunların yaptığı bir yok. CHP ve MHP'nin yapacağı bir şey yok. Biz bu milletin aşığıyız.

Manisa-Bandırma demiryolu 150 yıllık. Bu rayları değiştirdik. Şimdi bu hattı elektirikli ve sinyalli hale getireceğiz. Manisa'yı lojistikmerkezi haline getirdik.

Siz bizeyetki verdiniz. Biz de o vazifeyi yerine getirdik. Bu CHP gelip ne diyecek? MHP gelip ne isteyecek? Siz Mecliste bu yasaya karşıydınız.

Son günlerdeyapılankampanyalarda çamur atıyorlar. Ne diyorlar büyük yolsuzluk operasyonu. Bizimtemel ilkemiz: Yolsuzluğa kim bulaşırsa bizim işimiz olmaz.

"MASUM İNSANLARILEKELEMEK İSTİYORLAR"

Maalesef devletin içinde yapılaşmaya giden bir çete var. Bunlar mahremiyet diye bir şey bırakmıyorlar. Yapılanişlerde dürüst karar veren savcıları tenzih ediyorum. Ama bunların dışında belli bir örgüt içerisinde bazı medya gruplarını yanına alarak, masum insanlarılekelemek isteyen yargı ve emniyet mensupları var.

Ben polisin kahır ekseriyetini tenzih ederim ama bunların içinde de var.

"HSYK SİZ DANIŞTAY'I NASIL ETKİLERSİNİZ"

Başsavcı savcıyı görevden alıyor. Hiçbir savcı medyaya servis edemez. O savcı çıkıyor adliye önünde bildiri dağıtıyor. Sen kimsin? Kime çalışıyorsun? Suç duyurusu yapıyorum HSYK'ya.

Bu arada HSYK'ya bir şey söylüyorum. Sizler Danıştay'ı etkileyemezsiniz. Siz de dürüst hareket etmediniz. Sizin böyle bir etki alanınız yok. Siz de bunu yaptınız.

Kardeşlerim hak er ya da geç yerini bulacaktır. Biz faniyiz Baki olan Allah'tır. Akif diyor ya; eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.

Hizmet yolu sadece bu değil. Biz arkamızda eserler bırakmak istiyoruz. Sevgili kardeşlerimiz biz istiyoruz ki; birlik ve beraber olsun. Özgür bir ülke olsun. Türkiye bizden sonra da istikamet çizen bir ülke olsun.

Burada tertiplenen bu operasyonda yerli işbirlikçiler ve bazı medya organları bu işi köpürtüyor.

Biz kendimiz için değil, belli bir şehir için değil, biz 81 vilayet için çalışıyoruz. Bizde ayrım yok. Biz alevi-sünni diye ayırmıyoruz.

Biz etnik olarak kimseyi ayırmıyoruz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Biz yola çıkarken böyle çıktık. İri olacağız, diri olacağız hep birlikte Türkiye olacağız.

Biz yola çıkarken bir şey daha söyledik: Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan dördüncüsü Rabia. Tek Devlet.

Kardeşlerim tarih yazan bir Türkiye var. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede 10 senede 17 bin bölünmüş yol yapılabilir miydi?

"BU ALÇAK İHANETİN HESABINI SORCAĞIM"

79 senede 230 milyar dolar olan bir Türkiye 800 milyar dolar olur muydu? Halk Bankası ve Ziraat Bankası zarar ediyordu. Şimdi kar ediyor.

Alçakça ihanetin hesabını bu ihanet şebekelerinden, çetelerden soracağım.

Türkiye birilerini rahatsız etti. 1 yıldır Manisa'ya şehit geliyor mu? İşte bu onları rahatsız etti. İşte şimdi bu lobiler ülkemi karıştırmak istiyorlar.

Bu aziz milletin yürüyüşünü durdurmak istiyorlar. Bu plan tutmayacak. Ne diyoruz bedduya lanet duaya davet. Müslüman o kimsedir ki; diğer müslümanların edlinden ve dilinden emin olduğu kimsedir.

Bu karşımdaki onurlu millet bunun idrakidir.