Erdoğan Malezya'da Konuştu

Erdoğan Malezya'da Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Malezya'da Uluslararası İslam Üniversitesi'de düzenlenen Fahri Doktora töreninde konuştu. Erdoğan, "Türkiye'nin nasıl 2023 hedefi varsa, Malezya'nın da 2020 hedefi var" dedi ve anlattı...

Uzak Doğu ve Güney Asya gezisi devam eden Başbakan Erdoğan Malezya'da...

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

-Türkiye'nin bu zorzamanlarında Malezya ve Malezya Üniversiteleri hep yanımızda oldu. Bir çok üniversiteöğrencilerimizdeğerleribakımından Malezya Üniversitelerini okuyacak okul gördü ve buralara geldi. Aynızamanda Bosnalı gençler de buralara gelerek üniversitelerde okudu.

-İbret almamızı gerektiren bir hikmet var. İlahi mesaj şunu söylüyor: Sizin her şer gördüğünüzde hayır, her hayır gördüğünüzde şer vardır.

-Dünyayı çok iyi tanıyan gençlerimiz oldu. Yani şer hayra döndü. Gençlerimiz buralara geldiler eğitim gördüler. Malezya'nın dilini ve kültürünüöğrendiler. Buradaki kardeşleriyle kaynaştılar. Dünyanın her yerine giden öğrencilerimiz oldu. O gençlerimiz döndüler ve ülkelerine ciddi faydaları oldu.

-Türkiye'nin 11yıl içinde hükümetimiz içinde elde ettiği başarılar işte bu birikimligençlerimizin omzunda yükseldi. Biz de şunu ispat etme seçeneğini gördük. Demekki başörtüsü bilimi elde etmede engel değilmiş

-Demekki değerler ve inançlar bilimin önünde engel değilmiş. Önemli olan zihninizin ve ruhunuzun içinde olandır. Tokyo'da Türksat 4A uydu teslim törenine katıldık. Teslim aldık ve uzaya fırlatıyoruz. İkinci ziyarette de 4B'yi alıyoruz ve onu da uzaya fırlatıyoruz. Bunlar bizim ilk uydularımız değil. Türkiye savunma sanayiihtiyaçlarını artık yerlikaynaklardansağlamayabaşladı.

-Şimdi kendi silahlarımızı kendi helikopterlerini üreten bir ülkekonumuna geldik. Şu anda yerli tasarımla kendi savaş gemilerimizi imal ediyoruz. İki savaş gemimizi tamamladık ve denize gönderdik. İnşallah yapımı devam eden 6 savaş gemimizi de denize göndereceğiz.

TÜRKİYE VE MALEZYA'NIN ORTAK HEDEFİ

-Malezya'nın 2020 hedefleri var. Bizim de 2023 hedefleri var. Malezya'nın hedefleri ile Türkiye'nin hedefleri arasında müşterek yanların olduğunu gördüm. 2023'e kadar kendi savaş uçaklarımızı imal eden ülke konumunu ulaşacağımızı umuyorum ve buna yürekten inanayorum. Malezya'nın da bu benzeri bir çok hedefi var.

-Türkiye sizin ülkenizdir. Bilim, teknik her türlü araştırma ve çalışmalarda Türkiye sizin yanınızdadır. Türkiye'nin kapıları size açıktır. Ortak hareket ettiğimizde ortaya ortak başarıların çıkacağına inanıyoruz.

-Aynı medeniyetin çocukları olarak neyi paylaşmak gerekiyorsa onu yapmamız gerekiyor. Dayanışma ve işbirliği ile yeniden eski iştihamımıza kavuşacağız ve aydınlık yarınları birlikte inşa edeceğiz. Umutsuz olmayacağız. Aydınlık yarınlara ulaştığımızda hamd ve şükür edeceğiz.

Kaynak: Haber7