Erdoğan Malezya Başbakanı ile Telefonda Görüştü

Erdoğan Malezya Başbakanı ile Telefonda Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rohingyalı ve Bangladeşli mültecilere yardım ulaştırılması konusunda, Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rohingyalı ve Bangladeşli mültecilere yardım ulaştırılması konusunda, Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, bugün Bosna Hersek'e yapacağı çalışma ziyareti öncesi, Malezya Başbakanı Abdürrezzak ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, Andaman Denizi'nde mahsur kalan binlerce Rohingyalı ve Bangladeşliye insani yardım ulaştırılma meselesi başta olmak üzere mülteci sorununun ele alındığı öğrenildi. 

Türkiye'nin bu insanlara yardım için, üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade eden Erdoğan'ın, Türkiye'nin Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (UNHCR) insani yardım faaliyetlerine destek olmak amacıyla 1 milyon ABD Doları tutarında katkıda bulunmayı taahhüt ettiğini de anımsattığı belirtildi.

Erdoğan'ın, açık denizde bulunan bu insanlara, yardım ulaştırmanın da karaya ulaşmalarının ardından onlara sahip çıkmanın da önemli olduğunu vurguladığı, bu hususta Endonezya, Malezya ve Tayland başta olmak üzere bölge ülkeleri tarafından yürütülen çalışmaları takdirle karşıladığını belirttiği kaydedildi. 

AA