Erdoğan: Kibir Abideleri...

Erdoğan: Kibir Abideleri...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grubunda konuşma yaptı...

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep TayyipErdoğan, Meclis'te AK Parti Grubuna sesleniyor...

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Ulaşım imkanlarını geliştirerek, hizmetlerigenişleterek dünyanın Türkiye'den haberdar olmasını sağladık.

Geçmiş dönemde internet kullanıcısı 20 bindi şimdi ise 35 milyon oldu.

Yok twitter kapatıldı, şöyle oldu, böyle oldu diyenler. Özgürlükler kısıtlandı diyenler önce bu rakamlara baksınlar.

Danıştay'daki nezaketsizliğe gösterdiğimiz tepkinin manşetlere nasıl yansıdığını, 'basın özgürlüğü yok' diyenler okusun. Yurtdışında Türkiye'deki basın üzerine ahkam kesenler, o manşetleri gördüklerinde küçük dillerini yutacaklardır. O manşetleri dünyanın hiçbir hukuk devletinde, demokratik rejimde göremezsiniz. Hiçbir ülkede manşetler üzerinden devletlerin, hükümetlerin bu kadar edep dışı, adap dışı, özellikle de hukuk dışı tahkir edildiğine asla şahit olamazsınız.

Hala bizi Türkiye'de basın özgürlğü yok diye eleştiriyorlar.

Yurt dışında, yurt içinde kasten basın özgürlüğü yok diye propaganda yapılıyor.

Siz burada bir gazete manşetini eleştirirseniz diktaör oluyorsunuz, twitter'ı eleştirdiğiniz anda özgürlükleri kısıtlıyor oluyoruz ama kendileri yapınca bunun adı hukuk oluyor.

Aynı şey kredi derecelendirme kuruluşları için de geçerli. Kendi ülkelerine gelince başka şartlar aranıyor, Türkiye2ye gelince başka şartlar aranıyor.

Bunlar Mısır'da yaşanan vahşete ses çıkartamadılar. İdamlara ses bile çıkartmadılar.

İçerideki kibir abidelerine boyun eğmeyeceğimiz gibi dışardaki kibir abidelerine de boyun eğmeyiz. İçeride hiç kimse milleti, milletin temsilcilerini, siyasetçileri karşısına alıp kibirle ders veremez. Aynı şekilde dışarda da hiçkimse Türkiye'yi karşısına alıp Türkiye'ye parmak sallayamaz. O günler geçti.

Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyen örgütler bilsin ki karşılarında sinmiş bir hükümet yok.

Türkiye'yi gerçekten anlamak isteyen varsa gelsin halkın arasına girsin. Gerçeği halkın arasında görsün. Ama Türkiye hakkında bilgi kaynağı CHP olan yanlış yolda yürür.

Bazı suçlarda verilen cezaları en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalarımızı yapmaya başladık. Çocuklara karşı yapılan saldırılarda uygulanması gereken asıl ceza idamdır. Ama ülkemizde idam olmadığı için bunu en üst nokratya çıkartıyoruz.

Yargıtay kanunuda değiştiriyoruz. 

Türkiye'de tarıma yönelik reformlar gerçekleştirdik. Türkiye tarımda dünyada 7. Avrupa'da birinci sırada.

Buradan çiftçilermize bir müjdeyi de açıklamak istiyorum. 23 Ağustos 2013 tarihinden 31 Aralık 2014'e kadar afetlerden yüzde 30 zarar gören çiftçimizin vadesi gelen kredi borçları, yüzde 3 faizle bir yıl ertelenecek. Bu kolaylıktan 6.5 milyar lira borcu olan 876 bin çiftçi yararlanabilecek.

AK Parti cumhurbaşkanlığı sürecinde adeta kuyumcu hassasiyeti ile adayımızı belirlemeye çalışıyoruz.

MHP Genel Başkanı geometrilk şekilerle cumhurbşakanı adayı belirlemeye çalışıyor. Sİyaset geometri değildir.

CHP genel müdürü diyorki 'siyasi partilerin genel başkanları cumhurbaşkanı adayı olmamalı' sen kimsin ya. Sen kim oluyorsun. Asker cumhurbaşkanı olabilir, şu olabilir bu olabilir ama siyasi olamaz. Ey Kılıçdaroğlu Gazi Mustafa Kemal ve İsmet İnönü CHP'nin genel başkanı değil miydi? Sayın Demirel siyasetten geçti, Sayın Abdullah Gül'de siyaseten cumhurbaşkanlığına geçti. 27 Mayıs seçilmişlerden o kadar korktu ki, seçilmişleri idam etti.

 Millet ne yaparsa en güzelini yapar. Millet seçtiği cumhurbaşkanıyla devlet millet el ele