Erdoğan 'Kavurmacı'  Hakkında Konuştu

Erdoğan 'Kavurmacı' Hakkında Konuştu

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın, sağlık sebebiyle denetimli serbestlik şartıyla tahliye edilmesine yönelik soruyu yanıtlayan Erdoğan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel seyahati öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın, sağlık sebebiyle denetimli serbestlik şartıyla tahliye edilmesine yönelik soruyu yanıtlayan Erdoğan, 'Yargı denetimli serbestlik kararı vermiş, bunun beraatına karar vermemiş. Yargılama süreci devam ediyor. Dolayısıyla bu yargıyla ilgili bir sorun. Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu yeri olmadığı halde bu şekilde, AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil' ifadelerinde bulundu.

Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın, sağlık sebebiyle denetimli serbestlikle tahliye edilmesine yönelik soruyu yanıtlayan Erdoğan, 'Yargı denetimli serbestlik kararı vermiş, bunun beraatına karar vermemiş. Yargılama süreci devam ediyor. Dolayısıyla bu yargıyla ilgili bir sorun.' dedi.

Erdoğan, 'Genel Başkanlığınız hayırlı olsun. Sizi ‘sevdam’ dediğiniz partinizde biz ilk ne zaman göreceğiz? A Takımı ne zaman belirlenecek? Kabine değişikliği olacak mı? Başbakan ile görüşmeniz oldu mu, tarih verebilir misiniz?' sorusuna 'Bizim A takımı B takımı yok. Seyahatten sonra MYK’yı belirleyeceğiz. Hiçbir ayrım yok. İnşallah şu seyahatten sonra değerlendirmemizi yapıp, MYK'mızı belirlemiş olacağız' diye yanıt verdi.
Erdoğan’ın konuşmasında satır başları şu şekilde;
Klasik tehditlerin yanı sıra, malum mülteci krizi, siber saldırılar, tüm dünyayı kasıp kavurduğu bir dönemdeyiz.Tüm bunlar bizim de ulusal güvenliğimizi ciddi şekilde tehdit ediyor. Terör bu tehditler arasında en önemli olanı.Bilhassa NATO müttefiklerinin tam bir dayanışma ve işbirliği içinde olması zorunludur, anlık istihbarat paylaşımı şart. Brüksel’de bu konuları ele alacağız. Ayrıca bazı devlet başkanlarıyla ikili görüşmeler yapacağım. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşeceğim.
Terör eylemlerinde hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyoruz. İngiltere’ye desteğimizi sürdüreceğiz. Şunu dünyanın kabul etmesi gerekiyor ki, terör küresel bir sorundur. Benim teröristim, senin teröristin ayrımı hala devam ediyor.
Bizde A takımı, B takımı yok. Seçilenlerin hepsi A takımı. Seyahatimiz sonrası değerlendirmelerimizi yapıp geleceğe yönelik ne gibi adımlar atılacak karar vereceğiz. Bütün Bakanlıklar yıl sonuna kadar neler yapacaklar bunu önümüze koymalı. Bu yol haritası 6 aylık değil, 2019’a kadar devam edecek bir yol haritası olacak. Her bakan ve bakanlık önümüzde ne var, ne yapacağız bunu tüm çalışma arkadaşları ile paylaşacak.Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti’de kuracağım ekiplerimle Bakanlıkların haritalarını yakın takibe alacağız.
Parlamentodaki haftalık toplantılarımızı yaptığımız Salı toplantıları dışında tabii ki toplantılarımız yapılacak ama meclis salonuna girmek gibi bir konumum yok. Ama grup toplantılarında haftalık konuşmalarımızı yapacağız.
Bunun dışında AB’nden sorumlu bakan ayağımız ve dışişleri bakanımız süreci takip ediyor. Gereken neyse yapıyoruz ancak karşı taraftan karşılığını bekliyoruz. Bizim AB’den kopmak diye bir derdimiz yok AB de üzerine düşeni yapması gerekiyor.54 yıl oldu AB neyi bekliyor?AB şunu bekliyor Türkiye kendisi çekilsin.. Bizde görüşmelerde bunu söyleyeceğiz. Avrupa Birliği bizim olmazsa olmazımız değil bunu konuşacağız.
Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden bunu somut olarak ortaya koyması lazım. Hep söylerim, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Kimse bu söyle! Kalkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın damadını söylüyorsan, bu konu şu anda yargıyla alakalı. Kalkıp denetimli serbestlik kararı vermiş, beraat vermemiş. Dolayısıyla yargıyla alakalı bir sorun. Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu olmadığı halde AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddi değil. Önce bunlar kendi işleriyle uğraşsınlar.