Erdoğan: Kanal İstanbul, İmamoğlu'nun Konusu Değil

Erdoğan: Kanal İstanbul, İmamoğlu'nun Konusu Değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisine verdiği mektubun içeriğine ilişkin açıklama yapmasının doğru olmayacağını söyledi

İstanbul'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesini hayata geçirmek konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Kanal İstanbul'la ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisine ilettiği mektupla ilgili soruya yanıt veren Erdoğan, "Kişiye özel bir mektupsa açıklamam doğru olmaz" dedi.

Erdoğan, "Mektubun içeriğinde sizin anlattıklarınızdan daha farklı şeyler var. Bunları benim açıklamama gerek yok" diye konuştu.

"Kanal İstanbul konusu bu şahsın (Ekrem İmamoğlu) konusu değil" diyen Erdoğan, CHP'lilerin Kanal İstanbul güzergahından arazi, arsa aldığı iddiasıyla ilgili olaraksa, "Parası olan alırsa alır, çok da beni ilgilendirmiyor" ifadesini kullandı.

Hafter güvenilir bir adam değil'Erdoğan, Libya Ulusal Ordusu'nun başındaki General Halife Hafter'in güvenilir bir adam olmadığını, Trablus’u dün bombalamaya devam ettiğini belirtti.Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki saldırıda üç askerin hayatını kaybettiğini anımsatan Erdoğan, "Bunu biz karşılıksız bırakamayız. Bunun bedelini ödeteceğiz" diye konuştu.