"Erdoğan İstifa Etsin"

"Erdoğan İstifa Etsin"

CHP'li Umut Oran, İdris Naim Şahin'in 'beni görevden Öcalan aldırdı' sözlerinden sonra Başbakan Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya attığı Cumhurbaşkanı'nın dinlendiği iddiası ile ilgili, "Sen nereden biliyorsun? Senin kaset ve şantaj dışında bir başka gündemin yok mu?” diyerek, Başbakan'ı istifaya çağırdı.

"NEREDEN BİLİYORSUN?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, partisinin Bolu Teşkilatı ile bir araya geldi. Parti binasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Oran’a BoluMilletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu Belediye başkan adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu ve çok sayıda partili eşlik etti. Oran, sözlerine Ak Parti BoluBelediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın yerel gazeteler ile ilgili ortaya koyduğu yaptırımı eleştirerek başladı. Oran, “Bu hafta içinde yaşanan olay ulusal basına da yansıdı. Gerçekten çok üzücü, çok ayıp, çok büyük bir izansızlık ve densizliktir. Bu yasakçı mantık, bu vesayetçi mantık, zorbalık özgürlük ve demokrasi düşmanlığı, korkaklığın bir göstergesi. Korkak insanlar sadece yasakçı olur, kapatırlar asarlar keserler. Bu tür davranışlar görülür. Bolu’nun tarihinde zorbalığı temsil eden Bolu Beyleri var. Ama Bolu’nun tarihinde Köroğlu da var. AKP, Erdoğan ve onun uzantıları tarihe Bolu Beyi gibi zalim ve diktatör olarak geçecekler. Zalimliğin ve zorbalığın simgesi olacaklar. Erdoğan kasetler ile ilgili çıktı dedi ki, 'Sıra Cumhurbaşkanı'na gelecek.' Sen nereden biliyorsun? Senin kaset ve şantaj dışında bir başka gündemin yok mu?” diye tepki gösterdi.

"BAŞBAKAN'A İSTİFA ETMEK DÜŞER"

Başbakan’ın İdris Naim Şahin ile ilgili sarf ettiği sözleri hatırlatan Umut Oranşöyle konuştu: “Eski İçişleri Bakanı ile ilgili çıktı dedi ki 'kaseti var.' Bakan açıklama yaptı, 'Erdoğan kaset konuları ile ilgili fazla meşgul, genel merkezde montaj çabaları var.' dedi. Bunlar birer suç duyurusudur. Cumhuriyet savcılarının görevini yapmaları gerekiyor. Ortada bir şebeke, bir çete var. Yolsuzluk şantaj her şey var. Savcılar gereğini yapmalıdırlar. Bu şekilde bir hükümet ve başı meşru değil yok hükmündedir. Failleri ortaya çıkaramıyorsa istifa etmelidir. İdris Naim Şahin yıllardır görev yaptı. Beraber çalıştılar. Öcalan ile ilgili bu itiraflarda bulunuyorsa Başbakan’a istifa etmek düşüyor.”