Erdoğan: İsrail Bir işgal Devletidir

Erdoğan: İsrail Bir işgal Devletidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail işgal devletidir' dedi.

Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen İnovasyon ve Girişimcilik Haftası Kapanış Töreni'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında gündem de yer alan Kudüs meselesine değindi.

İSRAİL İŞGAL DEVLETİDİR

Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

"İsrail bir işgal devletidir. Şu anda polisiyle bütün gençleri, çocukları terör estirerek vuruyor. F-16'larıyla Gazze'ye, bir taraftan Filistin'e saldırıyorlar. Niye? Ben güçlüyüm. Güçlü olmak haklı olmak anlamına gelmez. Haklı olan güçlüdür. Bunu böyle bilelim.

Günlerdir luslararası liderlerle görüşüyorum. Fransa, Azerbaycan, Kazakistan, Papa ile görüştüm. Bu sorun sadece Türkiye'nin, Müslümanların sorunu değil, burada aynı zamanda Hristiyanların da sorunu var. Trump ben yaptım oldu anlayışıyla bir yere gitmek istiyor. Büyük ülkelerin liderlerine buradan sesleniyorum: Büyük ülkeler çatıştırmakla değil barıştırmakla görevlidir.

KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Kudüs bizim göz bebeğimizdir. Kudüs bizim için kırmızı çizgidir. Mekke ve Medine neyse, diğer yarısı da Kudüs'tür. Bu, böyle biline... ABD'nin Kudüs kararının bizim nazarımızda hiçbir hükmü, geçerliliği yoktur."