Erdoğan: İslam terörü meşru göstermez

Erdoğan: İslam terörü meşru göstermez

Cumhurbaşkanı, "Ortadoğu'daki terör eylemlerini İslam dinine izafe etmek gerçeği saptırmaktır. İslam böyle bir vahşeti asla meşru göstermez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ortadoğu'da devam eden terör eylemlerini İslam dinine izafe etmek gerçeği saptırmaktan başka bir şey değildir. Ne İslam dini ne de başka bir semavi din böyle bir vahşeti ve şiddeti asla meşru göstermez" dedi.

Erdoğan, İstanbul'da katıldığı Yeşilay'ın toplantısında Batılı ülkeleri yıllardır PKK ile ilgili tedbir almamakla suçladı. Erdoğan, "IŞİD terör örgütü, Ortadoğu'da kendine göre mücadele verirken benim ülkemde 32 yıldır devam eden bir PKK terör örgütü var. Acaba bu neden dünyayı rahatsız etmiyordu? Bu örgütün uzantıları 'benim' diyen Avrupa ülkelerine kadar uzanmış. Bu ülkeler niçin terör örgütüyle mücadele etmedi? Çünkü o terör örgütünün İslam'la alakası yoktu. Bu örgütün de İslamla ilgisi yok. Çünkü bizim dinimiz bir barış dinidir" diye konuştu. 

Türkiye'nin önündeki en önemli meselerden birinin de Batı'dan gelip bu örgütlere katılan gençler olduğunu aktaran Erdoğan, "Fransa'dan bin, İngiltere 600 kişi bu örgüte katıldı. Demek ki burada ciddi bir koalisyon var. Aralarında uyuşturucu bağımlısı, şiddete eğilimli olan var. Bunlar için yeter ki kan aksın, yeter ki katliam olsun. Sinekler problemin küçük bir parçası. Bataklık kurumadıkça sinek olacak" diye ekledi.

'Silah göndermeye geldiğinde, gönderiyorsun'

Donörler sıralamasında ABD ve İngiltere'nin ardından Türkiye'nin üçüncü geldiğine işaret eden Erdoğan, Batılı ülkeleri şu sözlerle eleştirdi:

"Biz açlıkla yaşayanların olduğu dünyada tüm imkanlarımızı seferber ettik, edeceğiz. Ülkemizde 1,5 milyon mülteci var, neden kaçıyor? Ölümden. peki biz  bunlara kapımızı kapayabilir miyiz? Niye? Çünkü bizim medeniyet ve inancımız buna asla müsaade etmez. Ve 1,5 milyon insan şu an bizim misafirimiz. Peki Avrupa'nın tamamında ne kadar var? 130 bin. Soruyorum. Ey Avrupa senin şefkat kucağın yok mu? Ama silah göndermeye geldiğinde gönderiyorsun. Bazı Avrupa ülkelerinin gönderdiği silahlar teröristlerin ellerinde yakalanmış. IŞİD'in elindeki silahlar da malum."

'Din dersi kaldırılırsa yerine şiddet gelir'

Avrupa İnsan hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Türkiye'deki zorunlu din dersinin kaldırılması yönündeki kararını da sert bir şekilde eleştiren Erdoğan, "Dünyanın hiçbir yerinde zorunlu fizik, kimya, matematik dersi tartışma konusu değil ama ne hikmetse zorunlu din ve ahlak bilgisi dersi hep mevzu. Eğer bu tartışılacaksa neden terörden veya uyuşturucu bağımlılığından, anti-semitizmden, İslamafobiden şikayet ediliyor? Bu dersi kaldırırsak yerine şiddet gelir. Biz alkolle ilgili Avrupa ve ABD'de olan hatta onlardan daha hafif düzenlemeler getirdiğimizde hedef oluyoruz" dedi. 

'Özgürlük deyip sessiz kalamayız'

Erdoğan, uyuşturucu konusunda kayıtsız kalamayacaklarını, "Çocukları alkol ve uyuşturucu bağımlısı olmuş, ocaklar sönmüş, bu uğurda cinayetler işlenmiş. Bunu seyredecek miyiz? Buna kayıtsız mı kalacağız? Uyuşturucu mafyalarının gençlerimizi elimizden almasına 'özgürlük' deyip sessiz mi kalacağız? En başta anayasa ve onun da öncesinde insan olmak, vicdan sahibi olmak böyle bir sorumluluk yüklüyor" sözleriyle aktardı.

Erdoğan, "Türkiye'de yasadışı madde kullanımı ne kadar az olursa olsun, tedbirlerimizi aklamayı sürdüreceğiz. Bakanlarımızdan, bütün sivil toplum kuruluşları ve medyamızdan rica ediyorum. Yol yakınken tedbirlerimizi alalım. Gençlerimizi bu modern vebadan uzak tutalım. Çocuklarımıza ve gençlerimize bariyerin olmadığı bir zihin dünyası açarken onlara insani değerleri öğretmek eğitimin amacı olmalı. Manevi olan ve maddi olanı buluşturan bir kalkınma modeli inşallah Türkiye'den bütün dünyaya örnek olacak" diye konuştu. 

Kaynak: Al Jazeera