Erdoğan: "IŞİD neyse PKK da odur"

Erdoğan: "IŞİD neyse PKK da odur"

Erdoğan: "IŞİD neyse PKK da odur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldı.

Sultanahmet Camisi'nde kıldığı bayram namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim için IŞİD neyse PKK da odur" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Eğer Biden bu tür ifadeler kullandıysa...

Eğer Biden bu tür ifadeler kullandıysa, Biden benim için tarih olur. Asla benim böyle ifadelerim olmamıştır. Biz bu noktada yalnış yaptık gibi bir konuşmam olmadı, Biden böyle bir şey söylediyse, bizden özür dilemeli

Yabancı savaşçılar asla bizim topraklarımızdan silahlı olarak Suriye'ye girmedi 6 bin kişinin girişini yasakladık. Başta IŞİD hiçbir terör örgütüne bizim en ufak yardımımız olmamıştır.

Bizim için IŞİD neyse PKK da odur

Bu işe muhalefet edenlerin yaklaşım tarzı çok önemli. Akşam farklı, sabah farklı olmaz.  Sınırlarınız tehdit altındayken siz sessiz kalırsanız, bunu tarih affetmez, bir bedel ödersiniz. Bizim için IŞİD neyse PKK da odur.

"BM'de 3 şey yerine gelmedikçe koalisyona girmeyiz dedim"

BM'de 3 şey yerine gelmedikçe koalisyon içinde yer almayız dedim, uçuşa yasak bölgenin hallolması dedim. 

İkincisi güvenli bölgenin tesisi, tampon bölge demiyorum. Bu insanların topraklarına dönmesini sağlamalıyız 

Üçüncüsü ise eğit-donat prensibi. Irak-Suriye'de kendi askerini eğitmek ve donatmak. 

Tedbirlerimizi alıyoruz

"Şu anda sınırlarımız malum adeta tehdit altında bunları görüyoruz. Şu anda Kobani'de olan yarın belki Haseki'de olacak, belki Artvin'de belki daha farklı sınırımıza yakın bölgelerde olacak. Dolayısıyla tüm bu gelişmelere karşı tabii ki Türkiye Cumhuriyeti olarak da bizler tedbirlerimizi azami ölçüde almış bulunuyoruz. Bunlarla ilgili olarak da atılması gereekn adımları ulusal ve uluslararası bazda da hazırlıklarımızı yaptık yapıyoruz" dedi.

Çözüm Süreci'nin sona ermesi diye bir şey yok

Bizim için çözüm sürecinin sona ermesi diye bir şey yok. Sona erdirme gayretinde olanlar bedelini ağır öder Cumhurbaşkanı olarak artık konuşmalıyım. Dağlara kaçırılan gençleri kendi başına bırakamam. 

Bakın şu anda Suriye'de bu olaylar olurken işte Suruç'ta, öbür tarafta bakıyorsunuz Şırnak'ta molotoflarla bütün el bombalarıyla vesaire yakıyorlar, yıkıyorlar falan bütün devletin, kamunun her türlü menkul, gayrimenkulerine saldırılar var. Bunlarla ne elde edecekler. Bunlara karşı bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Ve çok daha enterasanı önce bizim Mehmetçiğimizi taşlayan bir milletvekilinin, bir zihniyetin olduğu ülkede yaşıyoruz. Bunu bir kenara koymak mümkün değil"