Erdoğan ile Abbas Filistin'i Görüştü

Erdoğan ile Abbas Filistin'i Görüştü

Başbakan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Erdoğan, Filistinlilere yönelik desteğin devam edeceğini vurguladı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Abbas bugün Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak, İsrail ve Filistin arasında ABD gözetiminde sürdürülmekte olan görüşmeler hakkında bilgi verdi. 

Abbas’ın görüşme sırasında, Filistinliler arasında uzlaşının sağlanması amacıyla El Fetih ile Hamas yetkilileri tarafından yürütülen çalışmalara da değindiği öğrenildi.

Görüşmede, Başbakan Erdoğan'ın, Filistin Devlet Başkanı Abbas’a Türkiye olarak Ortadoğu barış sürecine büyük önem verdiklerini; bu çerçevede İsrailli ve Filistinli taraflar arasında sürdürülen görüşmelerin Birleşmiş Milletler kararları ve Arap Barış Girişimi temelinde, 1967 öncesi sınırlarda, iki halkın barış ve güvenlik içinde yan yana yaşayacağı iki devletli bir çözümle sonuçlanmasını ümit ettiklerini dile getirdiği belirtildi.

Erdoğan'ın, Filistinliler arasında bir an önce uzlaşı sağlanması temennisinde bulunduğu ve Türkiye’nin Filistinlilere yönelik siyasi ve ekonomik desteğinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini vurguladığı öğrenildi.