Erdoğan: Hesap soruluyor

Erdoğan: Hesap soruluyor

Başbakan Erdoğan, Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonlar için "Bitmedi, daha bu başlangıç. Ulusal güvenliğimizi tehdit edenler bunun hesabını verecekler" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Adana'daki cumhurbaşkanlığı seçimi mitinginde, İstanbul'da 104 polisin gözaltına alındığı operasyonla ilgili konuştu. Erdoğan, "Devlet içinde devlet olmaz, işte birileri paralel devlete tevessül etti. Hesabı sorulmaya başlandı, hesabı sorulacak. Bitmedi, daha bu başlangıç. Ulusal güvenliğimizi tehdit edenler bunun hesabını verecekler, bu böyle bilinsin" dedi. 
Erdoğan, Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasını hatırlattı, "Adana'daki ihanet izah edilemez. Bu Pensilvanya'nın hakimleri, savcıları, emniyet içindeki uzantıları, asker içindeki uzantıları Adana'da çok alçakça bir ihanet girişiminde bulundular. İşte şu anda bunların hesabı soruluyor, İstanbul operasyonu budur. Şimdi hesap soruluyor, şimdi ortaya neler çıkacak, neler" diye konuştu. 
Erdoğan, "Çıkıyor birileri konuşuyor, diyorlar ki 'delile ulaşılmadan bu tür şeyleri yapmak, gidip bunları almak doğru değil'. Onların canı yanmıyor ki bizim canımız yanıyor, onların sırtında yumurta küfesi yok." ifadesini kullandı.
'Konuşmalarımı dinlediler'
Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun operasyona yönelik eleştirilerine de tepki gösterdi; "CHP ihanet sebekelerine yapılan operasyondan rahatsız olmuş, Monşer de rahatsız olmuş. Varsın olsun" dedi. 
Erdoğan, "Benim diğer ülkelerin liderleriyle yaptığım telefon görüşmeleri dinlediler, bakan arkadaşların son derece mahrem konuşmalarını dinlediler. Türkiye bunların hesabını sorar" ifadesini kullandı. 
Adana'da durdurulan TIR'lar
İçinde ‘silah ve mühimmat’ olduğu iddia edilen üç TIR, 19 Ocak’ta Savcı Aziz Takçı’nın talimatıyla jandarma ekipleri tarafından Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Ceyhan gişelerinde durdurulup aranmıştı. TIR’daki malzemelerle ilgili tutanak da hazırlanırken, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve bazı MİT görevlilerinin devreye girmesiyle TIR'ların yoluna devam etmesi sağlandı.
Başbakan Erdoğan, TIR’ların Türkmenlere yardım taşıdığını belirterek, bu kriz nedeniyle Gülen Cemaati'ni işaret etmiş, arama yaptıran savcıyı ihanetle suçlamıştı. TIR'ları durduran 13 asker hakkında da casusluk suçlamasıyla dava açılmıştı. 
Kaynak: Al Jazeera