Erdoğan: Hepimiz Cezaevinde Olacaktık

Erdoğan: Hepimiz Cezaevinde Olacaktık

Başbakan Erdoğan'a göre, Selam soruşturması hedefine ulaşsaydı birçok bakan ve kendisi hapiste olacaktı.

Kübra Kara'nın haberi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Türkiye'nin farklı illerindeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyleİstanbul'da bir araya geldi. Paralel yapının Türkiye'yi, Mısır'a çevirmeyi hedeflediğini söyleyen Erdoğan, 'Bunlar alnı secdeye giden ve kendilerinden olmayan herkesi örgüt kapsamına almışlar. Paralel yapıyla mücadele bizim önceliğimizdir' dedi.

Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri'nde 400 kişinin katıldığı ve 3 saat süren toplantıda, Erdoğan, paralel yapının 17-25 Aralık darbe girişimini tüm yönleriyle anlattı. Toplantıda 17 STK temsilcisi ve kanaat önderi söz alarak görüşlerini paylaştı. Daha sonra salondakilere seslenen Erdoğan, İslam dünyasının da Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini yakından takip ettiğini söyledi.

MISIR'A ÇEVİRMEK İSTEDİLER

17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarıyla Türkiye'nin Mısır'a çevrilmek istendiğini belirten Erdoğan, 'Türkiye, son bir yılda çok büyük tehlikeler atlattı. 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarıyla Türkiye yıkılıp Mısır'a çevrilmek istendi. Bu salonda bulunan insanların birçoğu ve bazı bakan arkadaşlarım, çalışma arkadaşların her birisi ayrı bir örgüt kapsamına sokulmuş, ben de terör örgütünün başı olarak lanse edilmişim. Ve alnı secdeye giden, kendilerinden olmayan herkesi bunlar bir şekilde örgüt kapsamına almışlar. Selam soruşturmasını yürütenlerin hedefi gerçekleşseydi şu an bu salondaki insanların önemli bir kısmı hapiste olacaktı. Paralel yapıyla mücadele bizim önceliklerimizdendir. Bunun için Cumhurbaşkanı ile hükümetin bu konuda uyumlu ve mutabakat içinde olması bu mücadelenin sürdürülmesi için şart. Bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz' dedi.

AK PARTİ DAĞILMAZ

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Partinin lideri Cumhurbaşkanı olursa 'yok şöyle olur, böyle olur' gibi olumsuz yaklaşımlar, bu davayı anlamamaktır. Bu hareketin dinamikleri çok güçlü. Biz faniyiz. Şahıslar üzerinden bu hareket yürümüyor. Bu bir makam, mevki hareketi de değil. Taraf olmayan bertaraf olur. Bu konularda AK Parti dinamik bir hükümettir. Dinamik ve çok yönlü aktif politikalarını sürdürecek. Benim Cumhurbaşkanı olmamla ilgili parti dağılmaz, bu parti yine çok güçlü bir şekilde Türkiye'de varlığını yürütecek bir harekettir.'

DENGE SİYASETİ GÜTMEYECEĞİM

Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle İslam dünyasının yakından ilgilendiğini belirten Başbakan, 'İslam dünyasındaki bütün halk, Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yakından takip ediyor ve dua ediyor. Ben denge siyaseti gütmedim, gütmem. Denge siyasetini de kabul etmiyorum. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde 5 tane ülke ve ikisi bütün büyük sorunları kilitliyor ve orada yüzbinlerce masum insan katlediliyor. Bırakın ikisini bir tanesi kilitliyor. Ben böyle dengeyi kabul etmem. Bizim tarafımız net ve belli. Biz hakikat ve adalet arayışındayız' diye konuştu.

IRAK'TA KILCAL DAMARLARA GİRDİK

Irak'ta yaşanan son gelişmeleri de anlatan Başbakan Erdoğan, 'Herkes zannediyor ki biz Irak'ta bir şey yapmıyoruz. Irak'ta çok şey yapıyoruz biz. Bütün kılcal damarlara kadar girdik çalışmamızı yapıyoruz' dedi. 

Kaynak: Yeni Şafak