Erdoğan: 'FETÖ' için Tavsiye Kararı Aldık'

Erdoğan: 'FETÖ' için Tavsiye Kararı Aldık'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen MGK toplantısında ilişkin 'legal görünüm altındaki illegal terör örgütü olarak FETÖ dedik ve tavsiye kararını alıp hükümete gönderdik.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir'de Ahilik Haftası kutlama programında konuştu.

MGK'DA ALINAN KARARI AÇIKLADI

Erdoğan, dün gerçekleştirilen MGK toplantısında ilişkin 'paralel yapı'nın gündeme geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, dün gerçekleştirilen MGK toplantısıyla ilgili önemli bir bilgiyi paylaştı. 

Erdoğan şöyle konuştu:

'BUNLARIN 'TERÖR ÖRGÜTÜ' OLDUKLARINI TESCİLLEYECEĞİZ'

Erdoğan, "(Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü) dedik, Fetullahçı Terör Örgütü olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Şimdi hükümetten de Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz ve bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz.

Bunlar PYD neyse, YPG neyse, PKK neyse bunlar da aynı kategoriden yargılanma sürecine girecekler. Bu millete çok çektirdiler, ümmeti parçaladılar. Biz kısmı kaçıp gidiyor, bir kısmı cezaevinde.' dedi

CHP'YE TEPKİ

CHP grup toplantısında hakaret içeren sloganlara da değinen Erdoğan, "Bizim hayata geçirdiğimiz projeleri bunlar hayal dahi edemezler, farkımız bu. Bunlar, Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi'nde Cumhurbaşkanına ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok, bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır, bunlar kan emicidir, kan." dedi. 

TESLİM OLAN PKK'LILAR

Nusaybin'de güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lılara da değinen Erdoğan, "İşte bakın şimdi toplu olarak gelip kendileri diyorlar 'Bizi aldattılar. Biz şimdi geldik.' Dediler ki 'sizin şefkat elinize biz uzandık.' Ölmektense teslim olmayı tercih eden bu kişiler, örgütün içindeki diğer kandırılmış gençlere de örnek olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kendisine silah çekene, amansızca teslim olana ne kadar müşfik davrandığını göstermiştir. Bizim inancımız, bizim töremiz bunu gerektirir." diye konuştu.