Erdoğan: Ey İslam dünyası nerdesiniz?

Erdoğan: Ey İslam dünyası nerdesiniz?

Başbakan Erdoğan Dolmabahçe Sarayı'nda İslam Alimleri toplantısında konuşuyor.

Başbakan Erdoğan: Peygamber Efendimizin gösterdiği yol bellidir. İslam dünyasında yaşananları anlamakta güçlük çekiyoruz.
Biri türbede dua edenleri öldürüyor, diğeri camideki müslümanları öldürüyor. İslam dünyasında yapılanları anlamıyorum.
Bazı örgütler cihad yaptıkalrını zannediyorlar. 200 bni insanın öldürüldüğü bir yerde öldüreni samimi bulmak ölenler için ise hak ettiler demek doğru değil.
1 milyon Suriyeli kardeşimiz bizim ülkemizde misafir.
İsrail 10 gündür Gazze'yi bombalıyor. 200 masum hayatını kaybetti. Dünya ölenler Filistinli olduğu için sesinin duyamıyorsunuz. BM ne yapıyor? Hiç. BM niye kuruldu? Dünya barışı için. Dünya barışına bir katkısı var mı? Yok. Onların gizli amacı neyse ona hizmet ediyor.
O 5 ülkeden biri hayır dese iş yapamıyorsunuz. BM güvenlik konseyinde Suriye meselesinde Rusya ve Çin hayır dedi. İş bitti.
Özeleştiri yapacağız. Batı susarken İslam dünyası da susuyor, seyrediyor. Cidde'de islam işbirliği Teşikilatı konferansı yapıldı. Türkiye, Katar ve Filistin üst düzey temsil edildi. Diğerleri temsilci gönderdi. Ey İslam dünyası nerdesin? Senin için parçalanmıyor mu?
Sen Batı'yı bırak. Filistin'de bir mezhep çatışması olmadığı için İslam dünyasının dikaktini çekmiyor. Filistin'de bizim öz kardeşlerimiz ölüyor. Müslümanların şerefi ölüyor.
Bizim için önemli olan Rabbimizin rızasını kazanmaktır, kulların değil. Filistin olayından memnun olan islam ülkeleri var.
Biz 1948'den beri  Filistin davasıyla uğraşırken buna Irak, Afganistan, Lübnan oldu. İslam dünyası dik dursaydı bugün bunlar yaşanmazdı.
11 senelik başbakanlığımda şunu söylemek isterim. Bizim her durumumuzu bilen Allah (c.c) bize nasıl nazar ediyor.
Peygamber Efendimiz (s.a.v) olsa bize nerdi? Onlara şii onlara sünni mi diyeceğiz?
Hz. Hüseyin Hakk için şehit oldu. Hz. Ömer'in ismini duydukları zaman delirenlere sesleniyorum. Bazı Şia mensuplarına söylüyorum Ömer bizim değil mi?
Yezid'in safında olmak yeni Yezidler ortaya çıkarmak Kur'an'ın ruhuyla bağdaşmaz. Kur'an bize emrediyor. Allah'ın emrine sıkıca sarılın. Kardeş kanı aktımanın bu dinle bir alakası olmayan işlerdir.
Zalim Esed'e sırf mezhebinden dolayı muhabbet besleyenler Hz. Hüseyin'in yüzüne bakamazlar. Hz. Ali Hz. Hüseyin'in türbesini yıkanlar Peygamber Efendimiz2in izinden gidiyor olamaz.
İslam coğrafyası kan ağlıyor. Bunu bizim içimizdekiler yaşatıyor. Bu coğrafyadaki geri kalmışlık bu coğrafyanın
Biz Kerbaladan ders çıkarmalıyız.