Erdoğan: El Bab'a da İneceğiz

Erdoğan: El Bab'a da İneceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'nın İnegöl ilçesinde Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'nın İnegöl ilçesinde Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

"Parlamentoda idam konusu gündeme gelip Genel Kurul'dan geçtiği anda Cumhurbaşkanı olarak ben buna onayımı veririm." diyen Erdoğan, "Bunu açıkladım. Bazı Batılılar 'Siz bunu niçin dillendiriyorsunuz' diyor, ya ne olacaktı? Sizden mi izin alacağız? Bugüne kadar on binlerce şehidimin kanı yerde mi kalacak? Bugün dünyanın büyük bir kesiminde hala idam uygulaması var. Dolayısıyla biz, o şehidimizin kanını yerde bırakamayız." ifadelerini kullandı.

"Rakka'da da DEAŞ'a karşı gereğini yapacağız"

Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin, "Şimdi El Bab, ama 'oraya inmeyin' diyorlar. Mecburuz, ineceğiz. Niye? Çünkü burada terörden arındırılmış bir bölgeyi hazırlamamız lazım. Koalisyon güçleri, eğer beraber hareket etmeye hazır olurlarsa Rakka'da da DEAŞ'a karşı gereğini yapacağız. Ama PYD ile veya YPG ile beraber değil. Amerika, koalisyon güçleri, beraber. Terör örgütlerini yanımıza almayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"241 şehidimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek?"

FETÖ ile mücadelede demokrasiden, hukuktan ve adaletten asla taviz vermeden çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ancak bu hain örgüt bizim bu hassasiyetimizi dahi sulandırmaya, istismar etmeye... Ne diyorlar, 'mağduriyetim giderilsin' diye yapılan başvurular var. Sen ne diyorsun ya? Ne mağduriyeti? Benim 241 şehidimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek? 2 bin 194 gazimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek? Biraz insan edep eder. Hangi yüzle gelip bunu söylüyorsunuz. Acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Biz arkadaşlarımıza şunu söylüyoruz; hukuk içinde, adil bir şekilde kararını