Erdoğan, Egemen Bağış'a Sahip Çıktı

Erdoğan, Egemen Bağış'a Sahip Çıktı

Egemen Bağış'ın Kur'an ayetleriyle dalga geçtiği iddiasını gündeme getiren Zaman muhabirine Erdoğan, yanıt verdi.

Eski Bakan Egemen Bağış'ın Kuran'ı Kerim ile dalga geçtiği iddiasını soran Zaman muhabirine Başbakan Erdoğan, "Bence yer değiştirin, hiç durma oralarda. Utanmıyor musunuz bu iddiaları atmaya diyebilirseniz mutlu olurum." diye cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gündeme ilişkin soruları cevapladı. Egemen Bağış ile ilgili hiç konuşmayan Erdoğan, sessizliğini bugün bozdu. 

ZAMAN MUHABİRİ: BAĞIŞ'IN PARTİDEN İHRACI SÖZ KONUSU MU?

Başbakan Erdoğan Zaman muhabirinin ''Geçtiğimiz günlerde eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'a ait olduğu öne sürülen ses kayıtları internete düştü. Bağış'ın, Kuran'daki ayetlerle dalga geçmesine her kesimden sert tepkiler geldi. Fakat AK Parti bu konuda sessiz kaldı. Bu konuda ne söyleyeceksiniz? Bağış'ın partiden ihracı söz konusu mu?'' şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

"Şimdi bir defa bakın, gazetecisiniz ama arkadaşımızın kendisinin yaptığı açıklamayı bile duymamışsınız. Bir defa böyle bir şey olmadığını, kendisinin böyle bir şeyi söylemesinin mümkün olamayacağını, bunların hepsini zaten kendisi çok açıkca ortaya koydu.

BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ

Biz arkadaşımızı bu tür uydurma, bu tür montaj, bu tür dublaj olaylarını yapanlardan daha iyi tanıyoruz. Egemen bey böyle bir şeyi söylemediğini kendisi ifade ettiği gibi, biz de bu noktada kendisine inanıyoruz. Böyle bir şey zaten söz konusu olamaz. Böyle bir şeyi yapanla zaten bizim yürümemiz hiç bir zaman da mümkün değildir ama arkadaşımız bu açıklamayı zaten kendisi çok sert olarak yapmış durumda. Onun için daha fazla bir şey zaten söylemeye gerek yok.

BEN DE CUMA NAMAZI KILMIYORUM

İftira atanlar her zaman bu tür iftiraları yapabilir. Mesela ben de Cuma namazını kılmıyorum biliyorsunuz. Benim için de bunu söylüyorlar. Kim? Aynı mihraklar... Biz Cuma namazının nerede, nasıl, hangi şartlarda kılınacağını onlardan çok daha iyi biliriz. Bunu da ben kalkıp da vakit namazını şöyle kılıyorum, Cumayı şöyle kılıyorum, bayram namazını şöyle kılıyorum...

BUNLARDA TAKİYE VAR, YALAN VAR HER ŞEY VAR, İFTİRA VAR

Bunları mı anlatacağım ben bunlara? Artık hiç bir şeyden vuramadılar, her türlü iftirayı attılar, şimdi geldiler 'Başbakan Cuma namazı kılmıyor'... Bunlar sahtekar ya...Bunlar müfteri... Söyledim ya seçim kampanyaları boyunca; bunlarda takiye var, yalan var, her şey var, iftira var. Söylemeye gerek yok.

YER DEĞİŞTİRİN

Bence yer değiştirin, hiç durma oralarda. Utanmıyor musunuz bu iddiaları atmaya diyebilirseniz mutlu olurum."