Erdoğan: Dolmabahçe'dekiToplantı Yanlıştı

Erdoğan: Dolmabahçe'dekiToplantı Yanlıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, izleme heyetine neden karşı çıktığını, hükümetin kendisiyle her konuyu görüşmediği gerekçesiyle anlatıyor.

Bir izleme heyetinin İmralı’ya gitmesini doğru bulmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’deki toplantıyı da yanlış bulduğunu belirtti: Başbakan Yardımcısı ile mecliste olan bir grubun yan yana o resmi vermesini ben şahsen doğru bulmuyorum. Daha önce medyanın karşısında iki ayrı metin deklare edilmedi. Ayrıca 10 maddelik metinde demokrasi çağrısı yok. Hala yeni talepler ortaya çıkıyor." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’dan dönerken uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

HÜKÜMET BENİMLE HER KONUYU GÖRÜŞMÜYOR

İCumhurbaşkanı Erdoğan hükümetle her konuyu görüşüp gçrüşmedikleri ve fikir alışverişiyle ilgili sorulan soruya verdiği cevabında, "Bakın. Hükümetle Cumhurbaşkanı her an her konuyu görüşüyor diye bir şey yok. Yani olaya böyle abartılı yaklaşım doğru değil. O dediğiniz başkanlık sistemine geçtiğimiz zaman olabilir. Başkanlık sistemine geçmeden olmuyor. Orada kendi tasarruflarını kullanmışlar. ‘Hayırlı olsun’ demek düşer bana. Ama ben de, bu durumdan rahatsız olduğumu söyleme hakkına da sahibim. Bunu söyledim. Akil insanlardan böyle bir grubun gönderilmesi konusu benim Başbakanlığım zamanımda da gündeme gelmişti. Bana bunu sordular ve ben dedim ki ‘doğru bulmuyorum.’ Şimdi bu bilindiği halde, şu an böyle bir şey yapılıyorsa, konu bana sorulduğunda ben yine aynı şeyi söylemek durumundayım. Nitekim, yine aynı şekilde, buna katılmadığımı söylüyorum. Niye katılmıyorum? Çünkü birileri hep bundan geçmişte prim yapmışlardır. Hatırlarsınız. Sizlerin de bizlerin de görüştüğümüz bazı köşe yazarları dağa gitmiştir. Dağa gittikten sonra da kitabını yazmıştır ve o görüşmeden prim yapmıştır. Hatta bizim resmi konutta ben bir yemekli toplantıda bunu söylemiştim de bir tane köşe yazarımız ‘Ama bu hakaret oluyor’ diye isyan etti. Yok dedim, vakıa bu; şöhret basamaklarını daha kolay tırmanmak için böyle bir şey içerisine giriyorlar. Dolayısıyla bu husus istismara açık bir olay. Mesele, ne dediğini öğrenmek değil mi? Bunu öğrenmek için bunun siyasi temsilcisi olan parti üç temsilci seçiyor ve muntazaman kendisiyle konuşuyorlar. Başkalarının da gitmesine ne gerek var? Mesele, bilgi almak ve mesaj vermekse zaten bu yapılıyor. ifadelerini kullanıyor. 

BEN KONU MANKENİ DEĞİLİM

Erdoğan isim vermeden dün Hükümet Sözcüsü Bülent Arınçı'ın yaptığı çıkışa karşı Denizli'de yaptığı açıklamalarda "10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle Türkiye'de bir dönem fiilen bitmiştir. Kimilerinin 1876'dan, kimilerinin 1924'den, bazılarının 1946'dan başlattığı parlamenter sistem, 10 Ağustos'ta bir daha geri dönüşü olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındı. Bu bekleme ne kadar sürecek veya ne zamana kadar sürecek? Ya mevcut uygulamaya anayasal zemin kazandırılana kadar ya da bunun yerine yeni bir sistem ikame edilene kadar. Bunun kararı da 7 Haziran seçimlerinde verilecek" dedi.

Erdoğan açıklamasının devamında, ""'Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor' diyorlar. Ne demek o? Yani Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olabilir mi? Siyasetle ilgili söyleyeceği hiç bir şey yok mu? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorlar. Ben Cumhurbaşkanı olarak konu mankeni değilim." ifadelerini kulanıdı.