Erdoğan: Dolar Ve Faiz Düşecek

Erdoğan: Dolar Ve Faiz Düşecek

Erdoğan, Azerbaycan ve KKTC ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada yeni kabinede Maliye ve Hazine Bakanı olarak görev alan Berat Albayrak'ın görevi başarıyla sürdüreceğine inandığını belirtti.

Başkan Erdoğan, yeni kabineyi açıklamasının ardından ilk yurt dışı ziyaretinin Azerbaycan ve KKTC'ye gerçekleştirdi. Erdoğan, ziyaret dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinede Maliye ve Hazine Bakanı olarak görev verdiği Berat Albayrak'ın görevi başarıyla sürdüreceğine inandığını belirtti.
 
"FİNANS SEKTÖRÜYLE HEM PRATİKTE HEM TEORİDE GEÇMİŞİ VAR"
 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kabinesi pazartesi akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Yeni kabinede eski Enerji Bakanı Albayrak'ın ekonomi yönetiminin başına getirmesi ile ilgili "Berat Albayrak Bey'in finans sektörü ile hem pratikte hem de teoride geçmişi var" diye konuşan Erdoğan, "Böyle bir geçmişi olmuş bir arkadaşımız olması sebebiyle bu işi çok daha seri derleyip, toparlayacağına ve başarıyla yürüteceğine inanıyorum. Bu adımla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı, devlete finans temininde çok daha güçlü bir kaynak oluşturacak" açıklamasında bulundu.
 
"EMİN KONUŞUYORUM DOLAR VE FAİZ DÜŞECEK"
 
11 yıldır kabinede görev alan eski Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yeni kabinede yer almamasına dönük yabancı basında çıkan olumsuz eleştiriler için "Onların yaklaşımlarını umursamıyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan faiz ve yükselen dolar kuru ilgili önemli mesajlar verdi:
 
"Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da, bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum. Hazine ve Maliye Bakanımız elbette ne gerekiyorsa yapacaktır. Burada birçok enstrümanlarımız var. Ben eminim, sadece devlet bankalarımız değil, özel bankalarımız da gerektiğinde taşın altına eline koyacaktır."