Erdoğan  D-8 Zirvesi'nde Konuştu

Erdoğan D-8 Zirvesi'nde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Ülkelerimiz arasındaki ticarette artık milli para birimlerimizi kullanmanın yolunu açabildiğimiz takdirde D-8 tarihinde bir devrime imza atmış olacağız. Kur baskısı altında ekonomimizi eritmeye gerek yok." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'de düzenlenen Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi'nde konuştu.

Erdoğan, "Ülkelerimiz arasındaki ticarette artık milli para birimlerimizi kullanmanın yolunu açabildiğimiz takdirde D-8 tarihinde bir devrime imza atmış olacağız. Kur baskısı altında ekonomimizi eritmeye gerek yok." ifadelerini kullandı.
Bir takas odası kurulması için merkez bankalarını bir araya getirme önerisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "D-8 ülkeleri olarak toplantılara katılım düzeylerini artırmalı, çalışmaları, özel sektör kuruluşlarını da bu çalışmalara dahil etmeliyiz. Cumhurbaşkanları olarak D-8 Liderler Zirvesi'nin önemi iyi kavranmalı. Hepimiz D-8'e sahip çıkmalı, daha etkin, daha verimli, daha güçlü olması için azami gayret göstermeliyiz." diye konuştu.
'D-8'İN YERİNDE SAYMASI ASLA KABUL EDİLEMEZ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyin değiştiği bir dünyada D-8'in aynı kalması hatta yerinde sayması asla kabul edilemez. Teşkilatımızı yeni üyelerle, yeni ortaklarla tahkim etmemiz gerektiğine inanıyorum. Genişlemeden korkmanın hiçbir anlamı yok, burada rahat olmalıyız. Karar alma mekanizmalarımızda oy birliği yerine nitelikli çoğunluk gibi imkanlardan istifade edebilmeliyiz. Zira oy birliğiyle çalışma mekanizması çoğu zaman tıkanacaktır." dedi.