Erdoğan: Çobanlığın Felsefesini Anlamayan İnsan Yönetemez

Erdoğan: Çobanlığın Felsefesini Anlamayan İnsan Yönetemez

Erdoğan: Çobanlığın felsefesini anlamayan insan yönetemez, ben de bir çobanım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Peygamberlerin mesleği olan çiftçilik ve çobanlığı ülkemizde hak ettiği konuma getirmeliyiz. Çobanlık deyip hafife almayın. Çobanlığın felsefesini anlamayan, psikolojisini anlamayan insan yönetemez. Ben de bir çobanım" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de ‘Milli Tarım Projesi' toplantısında konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
 
'ET FİYATLARI ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR'
 
Milli Tarım Projesi her türlü takdiri ve desteği hak ediyor. Bu projeye hep birlikte sahip çıkmalıyız. Anadolu dünyanın en kadim tarım ve hayvancılık coğrafyası olmasına rağmen bugün her iki konuda da olmamız gereken yerden çok uzaktayız.
 
Meralarımız var ama et fiyatları almış başını gidiyor ihtiyacımızı karşılayabilmek için ithalat yapmak zorunda kalıyoruz. Bu kabul edilebilir bir nokta değil. Azotlu gübre ile topraklarımızı mahvettik.
 
‘ENFLASYON ORANLARI AÇIKLANDIĞINDA AĞIRIMA GİDİYOR'
 
İnşallah milli tarım projesiyle bu sorunların çözümünde önemli bir adım atıyoruz. Enflasyon oranları açıklandığında, domates, biber denince ağırıma gidiyor. Bunu rahatlıkla aşmamız gerekir. Bu topraklar bu kadar verimli, bereketli olacak. Biz hala enflasyonda domates, biber bunların fiyatından dolayı enflasyonda sıkıntı yaşayacağız. Olmaz, bunu aşacağız. Ve bizim sebzede çeşitlerimizin çok artması lazım. 19 sebze çeşidi nedir ya. Bunu artıracağız.
 
Adamlara gidiyorsun, envai çeşit peynir çıkarıyorlar. Bunların çeşidini artıracağız. Osmanlı'yı yıllarca güçlü bir şekilde ayakta tutmasının bir nedeni de halkın ucuz ve doğal gıdaya ulaşmasını sağlayacak iaşecilik sistemiydi. Az önce başbakanımız teşvikleri açıkladı. Bundan sonra geriye çalışmak kaldı.
 
Peygamberlerin mesleği olan çiftçilik ve çobanlığı ülkemizde hak ettiği konuma getirmeliyiz. Çobanlık deyip hafife almayın. Çobanlık deyip hafife almayın. Çobanlığın felsefesini anlamayan, psikolojisini anlamayan insan yönetemez. Ben de bir çobanım.