Erdoğan: Cevabı Alacakları Yer Sandık

Erdoğan: Cevabı Alacakları Yer Sandık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Otobüs ve Minibüsçü Esnafı Toplantısı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Ankara otobüs ve minibüsçü esnafı ile bir araya geldi.
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ''Türkiye içeride ve dışarıda çok kritik bir dönemden geçiyor. Çevremiz adeta ateş çemberine dönüştü. Aşağıda Suriye ve Irak, yukarıda Ukrayna'da yaşanan olaylar bizi çok yakından ilgilendiriyor. Aynı şekilde bölücü terör örgütü ve onun güdümündeki partinin yol açtığı sorunlar geleceğimiz için tehdit oluşturmaya devam ediyor.'' dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
- Geçtiğimiz 12 yılda nereden nereye geldiğimizi sizin kadar kimse iyi bilemez. 12 yılda 17 bin km bölünmüş yol yapıldı bunları siz gayet iyi bilirsiniz memleketinize giderken yolların dilinden anlayan siz iyi bilirsiniz. Bu şehirde yaşayan herkesle irtibatınız var muhabbetiniz var. Onun için diyorum ki sizler bu kavşakların hizmetin alt geçit üst geçitlerin kıymetini bilirsiniz hayatında dalçık nedir bilmeyen belediyeler bilirim. Hep ideolojik bakmışlar olaya hizmet anlayışı ile bakmamışlar sizi görmeyen Türkiye'yi bilemez sizi sevmeyen bu milleti sevmiş olamaz.
Çürük elmaları ayıklayın
- Şoför esnafı delikanlı, adam gibi adam baba adamdır. İçinizde bu imaja zarar veren varsa onları yola getirmek en başta sizin görevinizdir. Özgecan kızımız alçakça bir olaya kurban gitti bunun bir münferit olay olduğunu biliyorum cani canidir eğitimi, mesleği, sıfatı olamaz. Bu konuda şoför esnafımıza yöneltilen eleştirileri haksız buluyorum. Çürük elmaları ayıklamanız gerektiğine inanıyorum. Geçtiğimiz günlerde şoför esnafımıza hakaret eden tweetler atan zihniyeti de huzurunuzda kınıyorum. Mesleğinizin itibarını artırmak sizin elinizde.
Cevabı alacakları yer sandık
- Türkiye kritik bir dönemden geçiyor çevremiz adeta ateş çemberine döndü. Bu ülkede, bizim dini sorunlarımızın yürütüldüğü yer neresidir? Diyanet İşleri Başkanlığımızdır değil mi? Eğer bir siyasetçi, sözde siyasetçi, biz gelince Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız diyorsa bunların dine yaklaşımı nedir? Bu ülkede eğer bizim dini değerlerimize, inancımıza eğer hakaretler, saldırılar yapılıyor da bütün bunlara karşı eğer birileri sessiz kalıyorsa, işte bu millet bunu en iyi şekilde değerlendirecektir diye inanıyorum.Cevabı alacakları yer sandık. Biz hiçbir zaman silah tavsiye etmedik. Bu ülkede sorun sadece ne Cumhurbaşkanı ne de bunlara muhalif olanların sorunudur bu milletçe sorunumuzdur. Bazı partiler hala eski Türkiye'yi ihya etme peşindeler İmam Hatipleri kapatacakmış. Ya millettin açtığı okulları nasıl kapatırsın. Ben İmam Hatip mezunuyum dört çocuğum da bu okullardan mezun ben memnunum. Millet böyle bir hakkı kullanıyorsa sen nasıl karşı çıkarsın. Biz bu medyayı nasıl kapatacağız göreceksiniz diyorlar sizde hani özgürlük vardı. 2023 için istikrar şart. 1990'lı yılları hatırlayın sekiz yılda 9 hükümet kuruldu böyle bir ülkede istikrardan bahsedilebilir mi?
400'ün verilmesi lazım
- Ülkemizde bölücü ve ekonomik terör en azgın dönemini o koalisyon döneminde yaşadı. Biz şimdi diyoruz ki gelin bu istikaraı kalıcı hale getirelim. Bugüne kadar uygulanan parlamenter sistem miadını doldurdu. Şahsımın Cumhurbaşkanı seçilmesinden itibaren o kapı aralandı. Yeni anayasayla birlikte, gayret ettik yapalım diye. Ama anamuhalefet, maalesef, her türlü engeli koydu. Diğerleri aynı şekilde her türlü engeli koydular. Ortada artık bir gerçek var, demek ki 400'ün verilmesi lazım. 400'ü verin ve yeni anayasa rahatlıkla kurulsun. Ben her partiye eşit mesafedeyim, kime verecekseniz verin, ama 400'ü verin. Her partiye eşit mesafedeyim kime verecekseniz verin biz bir şeyi hedefledik kardeşlerim biz size sevdalandık bu derdin dört başlığı var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Milletimizi parçalamak isteyenlere, bayrağımızı maalesef yakmak isteyenlere, vatanımızı bölmek isteyenlere, devletimizin içine maalesef virüsler sokmak isteyenlere, paralel yapı gibi. İşte dün Milli Güvenlik Kurulu toplantısında artık Milli Güvenlik Siyaset Belgesinin içerisine girmesiyle ilgili tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Artık asla bunlara taviz yok.
Bu adımları atmazsak torunlarımız bizden davacı olur
- Sanıyorlar ki Tayyip Erdoğan bunu kendisi için istiyor hepimiz faniyiz hepimizin gideceği yer kara toprak kimse cumhurbaşkanı, başbakan niyetine demeyecek er kişi niyetine diyecek eğer bu kubbede hoş bir seda bırakmışsak ne mutlu bize. Ahdimizin olması lazım biz göremiyoruz ama torunlarımızın görmesi lazım demek gerek. Biz bugün bu adımları atmazsak torunlarımız bizden davacı olur.
- Başkanlık sistemi, Türkiye'nin akıntıya karşı kürek çekmeye çalışmak yerine, akıntının gücünü arkasına almasının adıdır. Artık motoru tekleyen, kaportası dökülen, her tarafından ses gelen bu arabayla yolumuza devam edemeyiz. Hele bir de bu arabanın benzini, mazotu, gazı bitmek üzereyse onunla en fazla yakındaki bir akaryakıt istasyonuna gidebilirsiniz. Zorlarsanız yolda kalırsınız. Türkiye, şu anda her tarafı dökülen ve yakıtı da bitmek üzere olan bir sistemle yoluna devam etmeye çalışıyor.