Erdoğan Bu Karardan Dönmez

Erdoğan Bu Karardan Dönmez

AK Parti'de 3 dönem şartının kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışılırken, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'den bu konuda önemli açıklamalar geldi.

Aslında bu konu uzun zamandır tartışılıyor ve defaatle Sayın Başbakanımız da açıklamalar yaptı ve kesinlikle bunu reddetti. En son Hüseyin Çelik Bey’in de bir açıklaması var, böyle bir konu parti de gündeme gelmedi diye. Birtakım mahfiller veya odaklar bunu sürekli gündeme getiriyorlar. Ama ben şunun altını bir kere daha çizmek istiyorum Sayın Başbakanımız da kesin bir dille söylediği için söylüyorum, aslında Tayyip Erdoğan’ı Tayyip Erdoğan yapan, sözünün arkasında durmasıdır. Tayyip Erdoğan Sayın Başbakanımız eğer bunu söylemişse kesinlikle bunu uygulayacaktır ve bu konuda kesinlikle taviz vermeyecektir ve benim bulunduğum pek çok ortamda da yapmış olduğumuz toplantılarda bu konu gündeme geldiği zaman tavrını net bir şekilde ortaya koymuştur. Ben Sayın Başbakanımızı çok iyi tanıyorum bu karardan bir dönüş söz konusu değil." 

İşler "Sayın Başbakanımız bu işin başında olduğu sürece bu kararından vazgeçmez. Ondan sonra ileri de ne tür gelişmeler olur onu bilemem ama, parti olarak yani biz bunu kamuoyuna deklare ettiğimiz için benim şahsi kanaatimde, partimizin de bu ilkeden taviz vereceği kanaatinde değilim" diye ekledi.