Erdoğan: Bu Hak Gasbına İzin Vermeyiz

Erdoğan: Bu Hak Gasbına İzin Vermeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Tarım ve Kırsal Kalkınma Hamlesi Proje Uygulamaları Tanıtım Programı’nda " Mazot desteğini konuşuyorlar değil mi şimdi bende konuşuyorum 2003 yılında bunu biz başlattık şimdi birileri çıkıp vaat ediyor bu hak gasbıdır buna i

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Tarım ve Kırsal Kalkınma Hamlesi Proje Uygulamaları Tanıtım Programı'nda ki konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini isim vermeden eleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
-Tarımın bizim milletimizin tarih ve kültüründe önemli bir yeri vardır Anadolu topraklarını kendimize vatan yaptığımızdan buyana iki önemli uğraşımız olmuştur biri tarım diğeri askerliktir.

Bu hak gasbıdır buna izin vermeyiz
- 12 yılda üreticilerimize 70 milyar lira destek sağladık hayali bir rakam değil bu sektörde olan vatandaşlarımız ve kurumlarımıza verdik. Pek çok farklı alanda 52 ayrı desteği hayata geçirdik. Mazot desteğini konuşuyorlar değil mi şimdi bende konuşuyorum 2003 yılında bunu biz başlattık şimdi birileri çıkıp vaat ediyor bu hak gasbıdır buna izin vermeyiz. Gübre desteğini biz verdik, çiftçilere Ziraat Bankası yüzde 59 faizle kredi veriyordu çiftçi bunu nasıl ödeyecekti.
- Tarım arazilerinin miras yolu ile bölünmesinin önüne geçmiş olduk. Bununla kalmadık bölünmüş arazileri tarıma kazandırmak için önemli adımlar attık. 2023 yılına kadar 14 milyon hektar arazide toplulaştırmayla sağlamaktır. Sulanabilir nitelikteki araziyi işlenebilir hale getirip ekonomimize kazandırmak istiyoruz.
- Uydu görüntüleri aracılığı ile tarım arazilerine kimlik numarası verildi ve tarım politikalarımızı yönlendiriyoruz. Tohumculuk alanında 12 yılda geldiğimiz yer dahi bir başarı hikayesidir bu alanda yürütülen çalışmalar sayesinde 776 bin ton üretime çıkarıldı ithal eden konumdan ihraç eden konuma geldik. Aynı şekilde hayvancılık alanında da önemli gelişmeler oldu 2015 yılında 3 milyar hayvancılık desteği verildi.
Vatanımıza sahip çıkacağız
- Sizler gibi toprağa sevdası olan kardeşlerimiz ile buralar geldik yet mi? Yetmez daha çok şey yapacağız. İnşallah sizlerle birlikte bu hedeflere ulaşacağız.
- Bu topraklar sadece buğday, sadece sebze, meyve vermekle, hayvanlarımızın yemini vermekle kalmıyor, aynı zamanda bize yurt oluyor, aynı zamanda bize vatan oluyor. Türkiye bizim vatanımız. Vatanımıza sahip çıkacağız. Bu toprakların hiçbir örgüt tarafından, hiçbir hain tarafından kirletilmesine izin vermeyeceğiz.
Bölmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz
- Unutmayın, toprağın hafızası, coğrafyanın hafızası insanınkinden daha güçlüdür. Kendisini seveni, kendisine hizmet edeni ödüllendiren bu topraklar, kendisini satanın cezasını da mutlaka verir.
- Bastığımız yer evet, topraktır ama her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış mübarek bir topraktır. Bu cennet vatanı, bu mübarek toprakların üzerinde bin yıldır kardeşçe yaşayan vatandaşlarımızı bölmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz.
- Bu vatanın ekmeğini yiyip, suyunu içip, bu ülkenin imkanlarıyla okuyup bir yere gelenlerin, milletten topladıklarıyla semirenlerin, yurt dışındaki sırça köşklerinde ihanet çeteleri kurup, Türkiye'yi sırtından hançerlemesine asla göz yummayacağız
- Türkiye'yi Avrupa Birliği'nin meclislerinde Amerika'da şurada buradaki senatoda, parlamentolarda arkasından vurma gayreti içerisinde olanlara göz yummayacağız. Bu millet kendi kaderini, kendi parlamentosunda milli iradesiyle belirleyen bir millettir. Bizim kaderimize farklı parlamentolardan hükmetmek isteyenlere evelallah bu parlamento, bugüne kadar cevap vermediği gibi bundan sonra da onların beklediği istikamette hiçbir zaman beklentilerine aynı şekilde cevap vermeyecek, tam aksi cevabı verecektir. Bin yıldır bu coğrafyayı bize vatan yapmamak için başvurmadık yol, gerçekleştirmedik zulüm bırakmayanların dümen suyuna girmiş olanları, bu topraklar kabul etmez