Erdoğan: 'Bu ayki MGK'da...'

Erdoğan: 'Bu ayki MGK'da...'

Erdoğan: 'Bu ayki MGK'da...'


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;
 
HSYK SEÇİMLERİ
 
 HSYK seçimlerinde kazanan milletimiz oldu. HSYK’nın artık vicdanları rahatlatan yapı ile geleceğe ilerleyeceğine inanıyoruz.
 
YARGI SEÇİMİNİ YAPTI
 
Ortadoğu kavramı coğrafi bölgeye işaret etmek için değil petrol ve çatışma ortamına işaret etmek için ortaya çıktı.
 
Benim sözlerimden kimse farklı manalar çıkartmasın. 1 Dünya Savaşı’nın 100. Yıldönümünde sınırları tartışacak halimiz yok. Hiçbir ülkenin sınırlarında ve içişlerinde gözümüz yok. Gönüllerdeki sınırların tartışmaya açılması taraftarı olduğumu söylemek istiyorum.
 
Araplar, Kürtler, Türkmenler aynı inancın, aynı kültürün mensupları olduğu halde neden gerilim halindeler. Bu haritayı çizenler öyle istediler de ondan. Bu çatışmayı kurgulayanlar yüzyıllardır seviniyor. Çatışmayı kurgulayanlar başkaları seyredenler başkaları, ellerini ovuşturanlar başkaları. Ortadoğu toprağına pipet batırıp petrolü çekenler başkaları. Bizim evlatlarımız, bizim kardeşlerimiz ölüyor. Buralarda milyonlarca doları bombaları atmak suretiyle oraya atanlar petrol tasarruflarına almak için bunu yapıyorlar.
 
"EY IŞİD, EY PKK..."
 
Ey Şii kardeşim Bağdat’ta camiye namaz kılanların arasında dalıp insanları katlettiğinde kimi sevindiriyorsun? Bunu düşündün mü? Ey IŞİD ey PKK yaptığınız katliamlarla kimlerin değirmenine su taşıdığınızı, kimleri sevindirdiğinizi iç düşündünüz mü? Aynı şekilde Filintin2deki taraflara da sesleniyorum. Aranızdaki anlaşmazlığın kimlere yaradığını düşündünüz mü? Bu coğrafyada topraklara sınırlar çizilirken kasıtlı olara Münevverlerin, sanatçıların, idarecilerin zihinlerine de sınırlar konumlu.
 
Üzeri örtülen konular birikmiş ve bugün coğrafyayı tehdit eden ve ülkemizi rahatsız eden konular haline gelmiştir. Coğrafi sınırları, zihinlerdeki ve gönüllerdeki sınırları kastediyorum.  Yüzyıl önce Osmanlı’yı yıkmak için ajanlar vardı bugün de var. Şuan ajanlar hain olarak kendi halklarından çıkıyor.
 
"YENİ LAWRENCE'LERİN ÇABALADIĞINI GÖRÜYORUZ"
 
Hizmet eri görünümünde, gazeteci yazar görünümünde, terörist görünümünde yeni Lawrence'lerin çabaladığını görüyoruz. Hizmet diyerek, basın özgürlüğü diyerek, bağımsızlık savaşı yada cihat diyerek Sykes-Picot anlaşmalarını yapanlar var.
 
Pensilvanya’nın tuzağına düşen modern Larwence’lere bunu anlatmalıyız. Biz kula kul olamayız. Bizim değerlerimizde, inancımızda Allah’tan başka kimseye kulluk yoktur.
 
"KÜRT KAZANMADI, TÜRK KAZANMADI"
 
Suriye’de 250 bin kişi öldürülüyor. Kendisine neden tavır koymuyorsunuz diye sorduğumda İsrail’e karşı ayakta duran Esed’dir diyor. Orada öldürülenler İsrail kendilerine saldırdığında dik durmadılar mı? 250 bin insanı konvansiyonel silahlarla öldürüyor siz bunlara hala destek veriyor, silah gönderiyorsunuz. Böyle dini önder olabilir mi? Sorgulamamız lazım. Herkes yerini, konumunu bilecek. 30 yıldır Türkiye’ye yönelik terör meselesi var. Kim kazandı? Kürt kazanmadı, Türk kazanmadı, Suriye, Irak kazanmadı. 30 yıllık terörden silah tüccarları, kan tüccarları , petrol tacirleri kazandılar. Bölgeyi çatışma teorisi üzerine şekillendirenler her damla kanın toprağa akmasında kazandılar. Terör örgütü bunu biliyor, kime neye hizmet ettiklerini nasıl modern Larwence olduklarını biliyorlar. İstiyorum ki bunu Türk, Kürt, Arap kardeşim de bilsin. Binlerce kilometre uzaklıktaki medya kuruluşa Taksim’deki Vandallığı neden över? Neden saatlerce canlı yayın yapar? Taksim’de 12 ağacın yeri değiştirildi diye kıyamet kopardılar bunu dert mi edindiler.Gezi’ye ilgili gösteren ABD’liye Ferguson olaylarını sordum, cevap veremedi.
 
"İSPAT EDEMEYENLER HAİNDİR, ALÇAKTIR"
 
Türkiye ne PKK’sı ne IŞİD’i. Hiçbir zaman Türkiye’nin korumasına girmemiştir. Bunu söyleyenler ispatla mükelleftir. Bunu ispat edemeyenler alçaktır vatan hainidir. Biz tezgaha gelemeyiz, dikkatli olmalıyız. İleri şartlar sürüyoruz. Uçuşu yasak bölge ilan edilmelidir, Güvenli bölge ilan edilmelidir ki ülkemizdeki sığınmacıları güvenli gölgeye alalım. Üç eğit-donat. Onlardan kara kuvvetler olarak kullanılabilecek insanları eğitelim. Dördüncüsü Suriye’deki rejim hedefte olmalıdır. Sadece Kobani ile iş çözülmez. Diğer tarafları nereye koyacaksın. Bugün Kobani yarın Halep. Kimse kusura bakmasın Türkiye eski Türkiye değil. Okullar yakılıyor, hastaneler yakılıyor, çocukların pansiyonları yakılıyor.
 
"BÖYLE SÖYLEMESİ BAŞLI BAŞINA SUÇTUR"
 
Tüm olanlar karşısında bakıyorsunuz siyasi partinin başı ‘sokağa çkın dedim ama şiddete başvurun demedim’ diyor. Bu ifaden dahi suç. Böyle çağrı yapamazsın. Kamu düzenini bozmaya yönelik çağrıdır. Böyle sakat yaklaşım olabilir mi. Bunlara yönelik gerek askerimiz, gerek polisimiz gerek cezai müeyyidelerin caydırıcı olarak gözden geçirilmesi gerekir. Bu ay yapacağımız MGK’da benim de gündemim bunların yanında ülkemizi tehdit eden Milli Güvenlik Belgesi’ni gözden geçirmektir. Yeni Türkiye’nin kutlu yürüyüşü durdurulsa Türkiye 100 yıl önceki haline döner. Ama buna izin vermeyeceğiz.
 
**Yarbay Thomas Edward Lawrence
 
Britanyalı arkeolog, askeri stratejist, casus ve yazar. Profesyonel olarak T.E. Lawrence veya T.E. Shaw isimlerini kullandı. 1916 - 1918 yıllarında Osmanlı İmparatorluğu'na karşı yürütülen Arap Ayaklanmasında, Birleşik Krallık irtibat subayı olarak aldığı görev nedeniyle Arabistanlı Lawrence olarak tanınmıştır. Şövalyelik nişanını reddetmiştir, "Üstün Hizmet Madalyası" ve "Fransız Şeref Lejyonu Madalyası" ile ödüllendirilmiştir.
 
Arapların birçoğu, Osmanlı ve Avrupalı devletlerin hakimiyetine karşı verdikleri özgürlük mücadelesine önderlik etmesinden dolayı onu, Arap ulusal uyanışının öncüsü ve halk kahramanı olarak kabul ederler.Kendisine hayran bazı Bedeviler tarafından Lawrence'a Dinamit Emir )lakabı verilmiştir. Britanyalılar da onu en büyük savaş kahramanlarından biri olarak kabul ederler.