Erdoğan:  Bir Gece Ansızın Geliriz Gerekeni Yaparız!

Erdoğan: Bir Gece Ansızın Geliriz Gerekeni Yaparız!

Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barzani yönetimini eleştirerek, " Bir gece ansızın geliriz gerekeni yaparız! " dedi.

40. Muhtarlar Toplantısı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde Kuzey Irak'taki gelişmeler vardı. Şu an bölgede yaşanan krizin tek sorumlusunun IKBY olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Barzani'ye seslenerek, "Bölgenin farklı kimliklerden oluşan yapısını dikkate almadan buram buram fırsatçılık kokan tavırla hareket edenler tarih önünde hesap verecekler. Kalkıyor 'Kerkük benim diyor' ya senin ne işin var Kerkük'te? Biz orada PKK'yı, DEAŞ'ı, Suriye'de YPG'yi orada tasarruf alanında yetki kullanımına müsaade etmeyeceğiz.Yeri geldiğinde bir gece ansızın geliriz gereğini de yaparız.  İdlib'de yaptık mı? Yaptık. Bundan sonra da yaparız. Söyleye söyleye girilmez. Bir gece ansızın girilir. " ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

"Muhtarlar toplantımızın 40'ıncısı ile sizlerle birlikteyiz. Bugüne kadar 20 bin muhtarımızla bir araya geldik.Hedefimiz 2019 kasım ayına kadar tüm muhtarlarımızla bir araya gelmiş olmaktır. 2019 kasımı sonrasında da toplantımızı sürdüreceğiz. Yarın sizin için önemli bir gün biliyorum.19 Ekim Muhtarlar Gününüzü şimdiden tebrik ediyorum. 

ELLERİNDEN GELSE BİZİ BİR DAKİKA TUTMAZLAR

Milli iradeye saygı duymayanlar Cumhurbaşkanına yaptıkları saygısızlığı aynısını muhtarlarımıza da yapıyorlar.  Ellerinden gelse bizleri 1 dakika bu hizmet makamlarında tutmazlar. Ülkemizde darbeler, her şeyden ve herkesden önce millete karşı gerçekleştirilmiştir. 15 Temmuz'da yaşadığımız ihanet teşebbüsünün hedefi de milletimizdir. 

RAHAT YÜZÜ GÖREMEYECEKLER

15 Temmuz'da hainler emellerine ulaşamadılar ama biz tıpkı Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde olduğu gibi birliğimizi bir kez daha perçinledik. Tüm caniliğine, tüm alçaklığa rağmen başarısız olan bu hainler şimdi adalet önünde hesap veriyor. Davalarda suçlu bulunan herkes ihanetinin derecesine göre cezasını alıyor. Yurt dışına kaçmış olanları da asla kendi hallerine bırakmayacak, hak ettikleri cezaya çarptırılana kadar peşlerinde olacağız. Bu ihaneti yapanların hiçbiri rahat yüzü göremeyecek. 

TEK BİR GERİ ADIM ATMADIK

Türkiye, sadece FETÖ'ye değil, PKK'sından, DEAŞ'ına kadar envai çeşit terör örgütü ile mücadele ediyor. Türkiye bir terör kuşatması ile karşı karşıyadır. Sizler irade ortaya koyduğunuzda bu ülkeye kimsenin ihanet etmesi mümkün değildir. Tüm muhtarlar bu dayanışmayı bulunduğumuz makamlar için değil, Allah için, bu vatan için, bu millet için yapacağız.Biz bütün bu kuşatmanın görünürdeki aktörleri olan terör örgütlerini iyi bileceğiz. Onların arkasında farklı emelleri olan farklı güçler var. Biz ne teslim olduk, ne dağıldık. Dimdik ayakta durduk. Tek bir adım dahi geri adım atmadık. 

ŞEHADET MAKAMINI BİLMEYEN CAHİLLER...

Şehitlerimiz vatanımızın tapu senetleridir. Bazıları şehadet nedir bilmiyorsa, şehitlik nedir bilmiyorsa bunlara ne diyelim. Bunu anlamayanlar var. Bu işi bilmeyenler var. O makamın ne denli ali olduğunu bilmeyenler var. Peygamberliğe en yakın makamın şehadet makamı olduğunu bilmeyen cahiller var.  Bu ülkeye göz diken herkes önce bu senedin bedelini ödemeyi göze almak zorundadır. 

YENİ BİR SENARYO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Bölgemizdeki diğer ülkelerde oynadıkları oyunu bizde de tedavüle sokmaya çalıştılar ama amaçlarına ulaşamadılar. Bir süredir yeni ve daha büyük bir senaryo ile karşı karşıyayız. Amaç bellidir ülkemizi bölmektir. Türkiye sadece 80 milyondan ibaret değildir. Türkiye'nin en büyük gücü, geniş bir coğrafyada ortak tarih geçmişi ile bağlı olduğu yüz milyonlarca kardeşe sahip olmasıdır. Sancak'ta, Novi Pazar'da, oradaki kardeşlerimizin sevgi gösterilerini izlemişsinizdir. Nasıl bir heyecanı yaşadıklarını gördünüz. Bu aslında tarihin bize yüklemiş olduğu bir heyecan, coşkudur. 

DÜNYAYA SOMALİ TEPKİSİ: YAHU SİZİN UÇAKLARINIZ YOK MU?

Somali'de bir terör eylemi oldu. 300 civarında insan öldürüldü. Yüzlerce insan yaralı. Kim koştu oraya? Türkiye. Nerede dünyadaki diğer ülkeler? Lafa geldiği zaman ortada bir şey bırakmıyorlar. Sizin uçaklarınız, cerrahlarınız, doktorlarınız yok mu?   Bu bir dertli olma işidir. Bizim derdimiz var. Nerede mağdur, mazlum varsa biz oradayız. Biz duramayız. Bu iş öyle sıradan bir iş değil. Onun için de bu sorumluluğun bilinci ile hareket ediyoruz. Dünyanın en büyük ordularını bir araya getirseniz dengini bulamazsınız. Bu başka bir sevda. 

İNSAN KALBİNİ PARÇALAYABİLİR Mİ?

Ankara'nın doğusundaki ve kuzeyindeki tüm coğrafyalar kalbimizin bir yanı, batısındaki ve güneyindeki tüm coğrafyalar da kalbimizin diğer yanıdır. İnsan kalbini parçalayabilir mi? Gazi Mustafa Kemal, Kerkük'e kadar burada bu hattı çizmediler mi? Kerkük Türkmenleri oralarda değil miydi? Musul'da değil miydiler?  Birinci Körfez Savaşı'nda Kuzey Irak'taki Kürt kardeşlerimiz katliamla karşı karşıya kaldığında hemen sınırlarımızı açtık. Aynı şekilde bu süreçte Irak'taki karışıklıklardan kaçıp ülkemize gelen 250 bin kişiye kapıyı açtık. Türkiye için bunların hiçbiri zül değildir. 

MESELEYİ BU NOKTAYA IKBY GETİRDİ

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile yıllarca birlikte çok güzel işbirliği yaptık. Mali yönden sıkıştılar, 'memurlarımızın maaşını ödeyemiyoruz' dediler. Bizden kredi istediler biz ciddi manada kredi verdik. Bugün Türkiye niye sınır kapısını kapatıyor? Bunu cevabını IKBY'nin vermesi gerekiyor. Bu meseleyi buraya getiren biz değiliz, onlar. 

NE İŞİN VAR SENİN KERKÜK'TE?

Bölgenin farklı kimliklerden oluşan yapısını dikkate almadan buram buram fırsatçılık kokan tavırla hareket edenler tarih önünde hesap verecekler. Kalkıyor 'Kerkük benim diyor' ya senin ne işin var Kerkük'te? Biz orada PKK'yı, DEAŞ'ı, Suriye'de YPG'yi orada tasarruf alanında yetki kullanımına müsaade etmeyeceğiz.

SÖYLEYE SÖYLEYE GİRİLMEZ BİR GECE ANSIZIN GİRİLİR

Yeri geldiğinde bir gece ansızın geliriz gereğini de yaparız.  İdlib'de yaptık mı? Yaptık. Bundan sonra da yaparız. Söyleye söyleye girilmez. Bir gece ansızın girilir. Biz merkezi yönetime ihtiyaçları göndereceğiz. Merkezi yönetim Kuzey Irak'a yardımı yapacak. Halkın da onlara gereken dersi vermesini istiyoruz. Halk bu tür yöneticilere gereken dersi vermeyecek olursa kusura bakmasınlar. Kürt kardeşlerimizin de en kısa sürede kendi gelecekleri için en doğru kararı vereceklerine inanıyorum.

KUSURA BAKMAYIN YOLUMUZ BURADA AYRILIR

PYD, YPG bunlar, samimi Kürt kardeşlerimizi istismar eden terör örgütleridir. Kürt kardeşlerim kusura bakmayın. Bu teröristleri savunuyorsanız burada yollarımız ayrılır. Kürt'üm demek en tabii hakkındır ama Kürtçülük yapmak hakkın değildir. Türk'üm demek en tabii hakkındır ama Türkçülük yapmak hakkın değildir. Türkiye, Kürtlerin de kadim dostudur. Biz paylaştığımız ortak geçmişi, daha aydınlık daha mutlu bir ortak geleceğe taşımaya hazırız. "