Erdoğan, Bin 414 Oyla AKP Genel Başkanlığına Seçildi

Erdoğan, Bin 414 Oyla AKP Genel Başkanlığına Seçildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin 3'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, bin 414 oyla AKP genel başkanlığına seçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin 3'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, bin 414 oyla AKP genel başkanlığına seçildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP genel başkanlığına seçilmesinin ardından yaptığı konuşmasında, 'Bu kongremiz, yeni bir başlangıçtır. Hem partimize hem ülkemize yapacağımız hizmetlerle yeni bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki dönemde, Türkiye'nin terörle mücadeleden hak ve özgürlüklerin genişletilmesine, ekonomiye kadar her alanda sıçrama olacaktır' ifadelerinde bulundu. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin 3'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, bin 414 oyla AKP genel başkanlığına seçildi. Yeniden AKP'nin genel başkanı olan Erdoğan, sonucun açıklanmasının ardından teşekkür konuşması yaptı. Önümüzdeki dönemde, Türkiye'de her alanda sıçrama olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şekilde konuştu: 
'Kongrenin sonuna gelmiş bulunuyoruz. 998 günlük hasretin ardından büyük kongremizle sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Şahsımı genel başkanlık görevine gördüğünüz için ayrı ayrı şükranlarımız sunuyorum. Genel merkezin yönetim organları seçimini tamamladık. Seçilen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu kongremiz yeni bir başlangıçtır. Hem partimize hem ülkemize yapacağımız hizmetler yeni bir döneme giriyoruz.
16 yıldaki tecrübemizde bütün bu tecrübelerin de ışığında yeni dönemde her bakımdan mühim işler başarmanın mücadelesini vereceğiz. Önümüzdeki dönem Türkiye'nin terörle mücadelede, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden, ekonomiye her alanda sıçrama olacaktır. Kaybedeceğimiz anımız yoktur. Yeni ve büyük reformları hayata geçireceğiz. Önce 2019, ardından 2023'e kadar yapacağımız çalışmaların hepsini takvime bağladık. Bu yıl sonuna kadar tüm teşkilatlarımız elden geçirmek suretiyle teşkilatlarımızı yenilemenin adımlarını atacağız. Bundan sonraki dönem icraatta sıçrama dönemi olacaktır.
Millete icraat şereftir. Bu anlayışla tempomuzu daha da yükselteceğiz. 2019'a kadar demokrasi ve ekonomide milletimizin talebi olan reformları hayata geçirmekte kararlıyız. 2019'a kadar büyüme istihdam rakamlarını hızla yukarıya doğru çıkartacağız. Terör örgütleriyle mücadelemiz tavizsiz ve cesaretle yürütmeye devam edeceğiz'
Erdoğan, AKP'nin çeşitli faaliyetlerinde, çok daha fazla istişare yapılacağını belirterek 'İl kongreleri, belediye başkanları toplantılar, toplu açılış törenlerimizi sürdüreceğiz. Burada bugün besmeleyi çektik. Rabb'im bizi, sizlere ve milletimize mahcup olmaktan korusun. Bizi şafak vakti doğup ezan vakti ölenlerden eylemesin. Nerden geldiğini unutup nereye gideceğini şaşıranlardan eylemesin' dedi. 
Erdoğan, 'Gerek parlamentoda gerek parlamento dışında sizlerle beraber başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere büyük gayret gösterdiler ve destek verdiler. Büyük Birlik Partisi ve HÜDA PAR da destek veren partiler oldu. Kendilerine de şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.