Erdoğan-Biden görüşmesi: Fikir birliği içindeyiz

Erdoğan-Biden görüşmesi: Fikir birliği içindeyiz

Erdoğan ile Biden, Beylerbeyi Sarayı'ndaki yemekte bir araya geldi. İkilinin görüşmesinden konuşan Erdoğan, fikir birliği içinde olduklarını söyledi. Biden ise Suriye konusunda alternatifleri görüştüklerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Saat 14.30'da başlayan görüşme planlanandan uzun sürdü. Başbakanlık kaynaklarından görüşmenin yaklaşık 1,5 saat süreceği belirtilmişti. Ancak görüşme yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Beylerbeyi Sarayı'nda gerçekleşen yemeğe Kısıklı'daki konutundan çıkarak 13.30 sıralarında gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından yaklaşık yarım saat sonra ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden geldi.

Biden'i Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın karşıladı. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun da katıldığı yemeğin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in basın mensuplarının karşısına geçti.

FİKİR BİRLİĞİ İÇİNDE OLDUĞUMUZU GÖRDÜK

Basın toplantısında konuşan Erdoğan, Biden ile Irak, Suriye ve Kuzey Afrika'daki meseleleri ele aldıklarını, birçok konuda fikir birliği içinde olduklarını söyledi.

BIDEN: SURİYE KONUSUNDA ALTERNATİFLER ÜZERİNDE KONUŞTUK

Biden, ise konuşmasında ağırlanmaktan memnun olduğunu belirttikten sonra Irak konusunda Erdoğan ile aynı fikirde olduklarını söyledi. 

Suriye konusunuda ise çeşitli alternatifler üzerinde görüştüklerini belirten Biden, Esad rejiminin uzaklaştırılması konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

TARABYA'DA YOĞUN ÖNLEMLER

Bu arada Biden'in katıldığı 6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin yapıldığı Grand Tarabya Oteli ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Tarabya Otelinin önünde deniz polisi botları ve Sahil Güvenlik gemisi yer alırken, karada da çok sayıda çevik kuvvet hazır bekletildi. Keskin nişancılar otelin çatısında konuşlandırıldı. ABD'li güvenlik görevlileri ve sivil polisler otel ve çevresinde adeta kuş uçurtmadı. Toplantının ardından Biden'in çıkışına yakın güvenlik önlemeleri arttırıldı. Biden'in aracıyla çıkışının hemen öncesinde bir polis helikopteri havadan kontrol uçuşu gerçekleştirildi. Biden'in konvoyunun çıkışı sırasında Trabya Oteli'nin önündeki yol çift yönlü olarak kesildi.