Erdoğan, Bayram Namazı Çıkışı HDP'yi Bombaladı

Erdoğan, Bayram Namazı Çıkışı HDP'yi Bombaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz. Ama terör örgütü izin vermiyor. Bölücü terör örgütüne sırtını dayayanlarla ise bir mutabakat düşünülemez.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını İstanbul Ataşehir'dekiMimar Sinan Camii'de kıldı. Cumhurbaşkanı, cami çıkışında basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Koalisyon görüşmeleriyle ilgili yorumlar da yapan Erdoğan, HDP'yi ise topa tuttu.

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

"Öncelikle tüm milletimin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Tüm insanlığın barışına vesile olmasını temenni ediyorum. Çok farklı bir sınavdan geçtiğimiz bir Ramazan oldu. Biz sıkıntı olmadan oruçlarımızı tuttuk. Ama Filistin'de, Libya'da, Ege ve Akdeniz'de huzursuzluk nedeniyle pek çok sıkıntılar yaşadık. Ama oruçlarımızı tutarken de böyle bir sıkıntıyla muhattap olmadık. Yaz mevsimi olmasına rağmen gayet kolaylıkla geçirdiğimiz bir sınav oldu.

"ÜLKEMİZİN BİRLİĞİNE KAST EDENLER VAR"

Ülkemizin birliğine kastedenler var. Bu ülkemizin en büyük çıkmazı. Böyle bir atmosferde 7 Haziran sonrası en fazla oyu almış olan AK Parti Genel Başkanı'na hükümeti kurma görevini verdim. sayın Başbakan şu an itibariyle parlamentoda grubu olan 3 siyasi partiyi ziyaret etti. Görüşmelerini yaptı. Öyle sanıyorum ki kendi aralarında da konuşacaklar. İkinci tur görüşmeler olacak. Başbakan, STK'larla da görüşmeler yapacağını ifade etti. Şartlar neticesinde koalisyon oluşmuyorsa bu işte en önemli kapısı çalınacak merci milli iradedir. Buraya gitmek de en isabetli yol olacaktır.

"BİZ BAYRAMI BAYRAM GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ AMA..."

Biz bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz. Ama terör örgütü TIR yakıyor, sivillerin olduğu minibüsleri tarıyor. Silvan Barajı tehdit altında..

"BİR TARAFTAN SIRTINI DAYAYACAKSIN, BİR TARAFTAN 'İMRALI ÇÖZER' DİYECEKSİN"

Bölücü terör örgütüne sırtını dayayanlarla bir mutabakat düşünülemez. Bizim silahları bırakın dememizle silahlar bırakılmaz yaklaşımı ayrı bir konu. Bir taraftan sırtını oraya dayayacaksın, bir taraftan da "Bunu İmralı çözecek" diyeceksin. Neden milletvekillerini adaya gönderiyorsun? Birşeyin iletişimini yapıyorsunuz. 6-7-8 Ekim'i unutamam. Ölen de öldüren de Kürt kardeşlerim. Bu eylemi, çağrıyı yapan da ortada. Sonra da eline sazı al cici çocuk ol.

"EĞER BİRBİRİNİZE ŞARTLARINIZI DAYATMAYA KALKARSANIZ..."

Yüzlerce köyde bir partiye silme oy çıkıyorsa ve diğer partilere sıfır oy çıkıyorsa bu düşünüdürücüdür. Silahlarla kaleşlerle tehditler var. Eğer demokrasiye inanıyorlarsa her şeyden önce buna inanıp yaşamaları lazım. Kardeşilik bağları içerisinde bir Türkiye'yi imar etme peşindeyiz. Eğer birbirinize şartlarınızı dayatmaya kalkarsanız zaten ortaya o zaman bir senfoni çıkmaz. Bir kakofoni çıkar. Ama biz senfoni arıyoruz. Bunun tadını alalım"