Erdoğan: At izi it izine Karıştı

Erdoğan: At izi it izine Karıştı

Suriye’de DAEŞ’le mücadele bahanesiyle trajik bir oyun sergilendiğini belirten Erdoğan, “İslam âleminin gözü bizim üzerimizde. Dosta güven, düşmana korku vermek mecburiyetindeyiz” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen Şeb-i Arus 2015 programına katıldı. Burada okunan teşrik tekbirine iştirak eden Erdoğan, salondakilerden büyük alkış aldı. Daha sonra bir konuşma yapan Erdoğan, Suriye’deki gelişmeler ve terörle mücadele ile ilgili önemli mesajlar verdi. Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle: "Suriye'de 400 bin masum insan katlediliyor. 12 milyon masum insan evinden, yurdundan ediliyor. 'Müslümanım' diyen birileri hâlâ zalimin yanında yer almayı, zulmü teşvik etmeyi sürdürüyor. İslam'a ait söylem, sembollerle, Müslümanlara karşı tarihin en büyük savaşlarından birini yürüten DAEŞ gibi örgütler bahane edilerek, Müslümanlara darbe üstüne darbe vuruluyor. Suriye'yi bombalayan bir ülkenin operasyonlarına bakıyoruz. Yüzde 10 oranında DAEŞ'i, yüzde 90 oranında içinde Türkmen kardeşlerimizin de olduğu ülkedeki rejimin muhalifi diğer grupları, yani Müslümanları hedef aldığını görüyoruz. Lütfen artık kimse kimseyi kandırmasın. Suriye'de DAEŞ bahanesiyle yürütülen güç mücadelesi, at izinin it izine karıştığı trajik bir oyuna, bir tiyatroya dönüştü. Herkes rol yapıyor. Herkes rol çalmanın peşinde koşuyor. Ama ölen insanlar gerçek. Ölen bebekler, çocuklar, ölen kadınlar, ölen ak sakallı ihtiyarlar gerçek. Yıkılan evler, okullar, ibadethaneler, tarihî eserler gerçek. Bombalar bambaşka hesaplar için atılıyor. Ama bunların patladığı yerde dökülen kanlar, kararan hayatlar var. DAEŞ denilen istismar aracını süratle ortadan kaldırmak mecburiyetindeyiz. Aynı şekilde ülkemizin içinde de benim Kürt kardeşlerime en büyük eziyeti yapan, ülkemizin istikrarını tehdit eden bölücü terör örgütünü, en küçük bir müsamahaya izin vermeden devreden çıkarmak zorundayız. Bunu devreden çıkarıncaya kadar silahlı kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz, gönüllü köy korucularımız hep birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Dünyayı dolaşan bir elçiniz olarak, bir kardeşiniz olarak, şunu bilin: İslam alemi Türkiye'ye bakıyor. Türkiye'yi takip ediyor. Bu bakımdan sorumluluğumuz çok büyük. Millet olarak hem kendimiz hem kardeşlerimiz hem tüm insanlık için süratle hedeflerimize ulaşmak, dostumuza güven, hasmımıza korku veren bir konuma gelmek mecburiyetindeyiz. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Erdoğan ailesi Beştepe’ye taşındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya'daki eski Dışişleri Konutu'ndan Beştepe'deki Devlet Konukevi'ne taşındı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan, 7 Aralık Pazartesi akşamından itibaren Ankara'da ikametgah olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi sınırları dahilindeki Devlet Konukevi'ni kullanmaya başladı.