Erdoğan: Askerin Polisin Bahanesi Olamaz

Erdoğan: Askerin Polisin Bahanesi Olamaz

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda bulunan direkteki Türk Bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesiyle ilgili Başbakan Erdoğan net konuştu...

rdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

- Gezi olaylarında başarısız oldular, 17, 25 Aralık darbe girişimlerinde başarısız oldular, şimdi terör meselesi üzerinden yeni bir senaryoyu devreye alma hazırlığı içindeler. Dou ve Güneydoğu'da bazı il ve ilçelerde sergilenen şımarıklığın artık sınırları zorlar bir noktaya geldiğini görüyoruz..

- Garnizonun içine girip de bayrağı indireni, orada her halukarda neyse alacaksın, indireceksin, gereğini yapacaksın. Yapmıyorsan sorumlusun.

Herhalde ben Ankara'dan gelip orada bayrağı indireni oradan indirmeyeceğim. Oradaki görevli indirecek. Askerin, polisin bahanesi olamaz. Gereği neyse onu yapacaksın. Ne olursa olsun hadleri bildirilkecek.

- (17 ve 25 Aralık darbe girişimi) Bazı işadamlarını iddianamenin içine almak için çok şaşırtıcı ve ürpertici kriterler kullandılar. Anayasa, yasalar değil şüphelinin çocuklarının okuduğu okul, abone olduğu gazete veya gazeteler bir hukuk kriteri olarak kullanıldı... Hukuk yoluyla bu ve buna benzer girişimlerin hesabı görülecek. Hiç kimsenin Türkiye'nin istikbaline, istiklaline özellikle Türkiye'nin kardeşliğine ekonomisine tuzak kurma hakkı yoktur, haddi de yoktur.