Erdoğan: Anladıkları Dilden Konuşacağız

Erdoğan: Anladıkları Dilden Konuşacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede en ufak bir zaafa veya rehavete yer olmayacağını belirterek; "Hangi dilden anlıyorlarsa o dilden kendilerine konuşmak suretiyle yola devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda, "Şunu bilmenizi istiyorum ki devlet olarak, ele ele vererek inşallah bu işin üstesinden er veya geç geleceğiz. En ufak bir zaafa yer olmayacak, rehavete yer olmayacak. Hangi dilden anlıyorlarsa, o dilden kendilerine konuşmak suretiyle bu yola devam edeceğiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç gündür bulunduğu Rize'nin Güneysu ilçesinden ayrılarak karayoluyla saat 20.00'de Trabzon'a hareket etti.

Erdoğan, ilçeden ayrılmadan önce Güneysu Merkez Cami önünde kendisini bekleyen vatandaşlara makam aracından inerek otobüs üzerinden hitap etti.

Üç günlük Rize ziyaretini tamamlamış bulunduğunu belirten Erdoğan, vatandaşlara duygu dolu alakasından dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıble Dağı Hacı Hafız Yusuf Yılmaz hoca adına inşa edilen caminin gerek kente, gerek tüm Müslümanlara hayırlı olmasını temenni etti.

Vatandaşlardan bu kritik ve hassas dönemde terörle mücadelede dualarına ihtiyaçlarının olduğunu kaydeden Erdoğan, "Şunu bilmenizi istiyorum ki devlet olarak, ele ele vererek inşallah bu işin üstesinden er veya geç geleceğiz. En ufak bir zaafa yer olmayacak, rehavete yer olmayacak. Hangi dilden anlıyorlarsa, o dilden kendilerine konuşmak suretiyle bu yola devam edeceğiz. Dün de Çaykara'da şehit komiserimizin cenaze merasiminde de söylediğim gibi, bu bir hak batıl mücadelesidir. Hak, er veya geç galip gelecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Sizleri kalbi şükranlarımla tekrar selamlıyorum, hepinizi Allah'a emanet ediyorum" diye konuştu.  

Erdoğan'ın konvoyu Güneysu Öğretmenevi'nin önünden geçerken öğretmenevinde düğünü olan bir çift Erdoğan'ın konvoyunun yanına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunun üzerine aracından inerek genç çiftle bir süre sohbet ederek mutluluklar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından hemşehrileriyle vedalaşarak karayoluyla Trabzon Havalimanı'na hareket etti.

RECEP, TAYYİP, ERDOĞAN KARDEŞLER İLGİ ODAĞI OLDU
Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı uğurlamak için Güneysu ilçe merkezine gelen Yılmaz ailesi vatandaşların ve gazetecilerin ilgi odağı oldu. Baba İzzet ve anne Emine Yılmaz ile çocukları 12 yaşındaki Recep, 16 yaşındaki Tayyip ve 18 yaşındaki Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uğurlamak için akşamın erken saatlerinden itibaren Güneysu ilçe merkezinde beklediler.
Kaynak: AA