Erdoğan: Allah İçin Sevindirmeyelim

Erdoğan: Allah İçin Sevindirmeyelim

Erdoğan: Allah İçin Sevindirmeyelim

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan BaşbakanErdoğan, biz kulislerin istikamet çizdiği değil ilkelerin ve istişare kurallarının istikamet çizdiği bir partiyiz. Uzun süredir çok zorlu bir imtihan sürecinden geçiyoruz.Bu tür hareketleri hazmedemeyenler boş durmaz, şeytan böyle dönemlerde devreye girer. Onun için de bu birliği, bu beraberliği nasıl bozarız, onun için elinden gelen bütün gayreti gösterir. İşte bu tuzağı bozmak bizim birliğimizde yatar." ifadelerini kullanırken AK Partililere bazı uyarılarda bulundu. 

"AK PARTİ'DE ASLA LİDERLİK DİKTATORYASI OLAMAYACAK"

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından ilgili bölüm: 

"27 Ağustos'ta olağanüstü genel kurulu yapıyoruz. Genel başkanlık görevi aramızdan bir arkadaşımıza tebliğ edilecek. Partimizin her adımına istişare ve katılım hakimdir. Partimizde asla bir liderlik diktatoryası olmayacaktır. İstişare neticesinde değil de nefsimize uyarsak partimizin birliğini zedelemiş oluruz."

"AK PARTİNİN İÇİNE FİTNE SOKMAK İÇİN FIRSAT KOLLAYANLAR VAR"

"Sinsilik ve ayak oyunları bu partiye sirayet edemedi. AK Parti'nin içine fitne ve nifak sokmak için fırsat kollayanlar var. Partimiz birilerine genel başkanlık, koltuk vermek için kurulmuş bir parti değildir. Türkiye'nin bayrağını yüceltmek için kurulmuş bir partidir. Rütbeler için çekişme mazlumun yüreğindeki umut ateşini azaltır."

ERDOĞAN: BİR ARKADAŞIMIZI BİLE ÜZMEDEN...

"Makam ve mevki hırsı yoksulun ekmeğini azaltır. Biz buna zemin hazırlayacak bir kadro değiliz. Kimin ne söyleyeceği varsa istişare kurullarında ifade eder. Fitnecilerin tuzağına düşmeden, medyanın iştihasına kapılmadan, hasımlarımızı sevindirmeden bu süreci tamamlayacağız. Bir arkadaşımızı bile üzmeden bu süreçten çıkacağız."

"ALLAH İÇİN SEVİNDİRMEYELİM"

"13 yıldır her gün AK Parti'de çatlak olacak diyenleri duydunuz değil mi? AK Parti'ye fithe sokanları biliyorsunuz değil mi? AK Parti'den bazılarına cumhurbaşkanı bile olursun, ayrıl dediler... AK Parti'nin yalpalamasını isteyenleri Allah için sevindirmeyelim. Bu hareket milletin ve ümmetin ümidi olmuştur. 

ERDOĞAN: KİMSEYİ İTHAM ETMİYORUM

"Özelikle buranın altını çizmek istiyorum. Bu sözlerimle kimseyi itham etmiyorum. Bu parti kimseye koltuk vermek için kurulmadı. Yoksulun sofrasındaki ekmeği büyütmez, Türk bayrağının itibarını yükseltmek için vardır. Makam hırsı mazlumun umudunu köreltir. Biz bunu yapacak bir parti değiliz.