Erdoğan: Allah Dedikleri için Müsamaha Gösterdik

Erdoğan: Allah Dedikleri için Müsamaha Gösterdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi' gündemi ile toplanan Olağanüstü Din Şurası'nın açılışında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Bu hain yapının 40 yıldır toplumumuz içinde kanserli bir hücre gibi yaşayabilmesi bu dini değerleri öne çıkaran kimliği sayesinde mümkün olmuştur. 

- Biz geçmişte bunların yapabileceklerini söylediğimizde inanmıyorlardı. 

- Rahmetli Özal, Ecevit hatta biz de bu yapıya zamanında iyi niyetle destek olduk.

- Hala maalesef bakıyor ama görmüyor olanlar var. Ama artık şüphe dönemi bitti mücadele dönemi başladı. 

- Şayet, 17-25 Aralık sonrasında aldığımız önlemler olmasaydı, özellikle yargıda aldığımız önlemler olmasaydı bu darbe girişimi muhtemelen sadece Silahlı Kuvveler içindeki bir grup silahlı teröristin değil, polisiyle, yargısıyla, bürokrasinin diğer unsurlarının katılımıyla çok daha büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkacaktı.

- Her şeye rağmen, bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökmemiş olmanın üzüntüsü içindeyim. Bundan dolayı hem Rabbimize hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de milletim de bizi affetsin.

- Bir profesör müsveddesi sokağa çıkamazlar diyor. Onlar bu milleti tanımamışlar. Aprona 10 binlerin nasıl yığıldığını gördük. 

- Bu salondan ilan ediyorum. Şu saatten sonra Pensilvanya'daki şarlatanın, teröristbaşının hezeyanlarına kulak vermeye devam eden herkes, başına gelecekleri peşinen kabul etmiş demektir.

- Bundan sonra her anlamda mücadele dönemidir, her anlamda hesap sorma dönemidir. Bu yapının mayasında ikiyüzlülük olduğu için, 'pişman olduklarını' söyleyenler konusunda ciddi tereddütlerimiz var. Gerçekte pişman mı oldular, riyakarlık mı var sonuna kadar gardımızı indirmeyeceğiz.