Erdoğan: Alın ödülünüzü başınıza çalın

Erdoğan: Alın ödülünüzü başınıza çalın

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, "Amerikan Musevi Kongresi bana verdiği ödülü geri istiyormuş. Eğer bu zulme destek veriyorsanız alın ödülünüzü başınıza çalın" dedi.

aşbakan Erdoğan, Van'daki cumhurbaşkanlığı seçimi mitinginde yaptığı konuşmada, Yahudi Kongresi'nin ödülüne de değindi. Erdoğan, ödülü geri isteyen Yahudi Kongresi'ne "Alın ödülünüzü başınıza çalın" dedi.

"İHSANOĞLU BABASINA İHANET ETTİ"

Başbakan Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP'den aday olarak babasına ihanet ettiğini savunurken; İstiklal Marşı'nı yanlış okumasına da "Profluğuna yazıklar olsun" dedi. 

Erdoğan, İhsanoğlu'na tepki gösterdiği konuşmasında şunları söyledi: 

Cumhurbaşkanlığı seçimi için 3 aday var. Bunlardan bir tanesi CHP ve MHP’nin ortak adayı. Bunların yanına birkaç parti geldi toplasan hepsinin oyun yüzde 1’i bulmuyor. Son günlerde daha da enteresan şeyler oldu. Bu ortak aday neyle övünüyor. Benim babam Mehmet Akif’in arkadaşıydı diyor. 

Önceki gün merhum Mehmet Akif’in kabrini ziyaret etmiş. Babasını da merhum Mehmet Akif’i de şahsi  hırsına alet edecek. Babası muhterem bir insandı doğru. CHP’nin zulmü yüzünden Kahire’ye gitti. Bir defa sen babana ihanet ettin. 

Akif’in kabrinde dörtlük okuyor, bu Çanakkale şehitleri şiiri diyor. Babamın arkadaşı dediği Mehmet Akif’e yaptığın saygısızlığa yazıklar olsun. Senin Prof’luğuna yazıklar olsun. Yazıklar olsun İstiklal marşı ile Çanakkale şiirini ayırt edemiyor. Bunu getirdiler aday yaptılar. İstiklal marşını bilmeyen adaya CHP’liler ve MHP’liler oy mu verecek.