Erdoğan: Afrin Harekatı Fiili Olarak Başlamıştır

Erdoğan: Afrin Harekatı Fiili Olarak Başlamıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç operasyonu takip edecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kütahya İl Kongresinde konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz kimi kandırıyorsunuz, bu örgütün adı PKK'dır. Her biri başka telden çalışıyor. Artık onların ne dedikleri bizi hiç ilgilendirmiyor" diyerek çıkıştı. Erdoğan, "Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç operasyonu takip edecek" dedi.

ABD'YE: SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ?

"Suriye'de kendilerince bir oyun kurgulayanlar, terör örgütünün adını değiştirerek kurnazlık yaptıklarını sanıyorlar. Bizim gözümüzde adı ne olursa olsun teröristlerden müteşekkil her türlü organizasyonun adı terör örgütüdür. Yok Suriye Demokratik Güçleri'ymiş, yok sınır ordusuymuş, yok sınır muhafızlarıymış, yok iç güvenlik oluşumuymuş, siz kimi kandırıyorsunuz ya. Bu örgütün adı PKK'dır, bu örgütün adı PYD'dir, bu örgütün adı YPG'dir.

"KIRK TAKLA ATIYORLAR"

Böyle olduğunu kendileri de çok iyi bildikleri halde bizi ve dünyayı kandırmak için kırk takla atıyorlar. Biri 'Ordu kuracağız' diyor. Biri 'Böyle amacımız yok' diyor. Öbürü 'Sınır muhafızları kuracağız' diyor. Mürekkebi kurumadan 'Sınır muhafızları kuracağız' diyor. Bunların birbirinden haberi yok. Üstelik bir de 'Bu girişimlerimiz Türkiye'yi hedef almıyor' diye güya üste çıkıyor. Onların ne dedikleri bizi ilgilendirmiyor. Sahada ne oluyor, ona bakıyoruz.

ONLARIN AKLINA TÜRK DEYİNCE KUCAKLARINDA BÜYÜTTÜKLERİ FETÖ'CÜLER GELİYOR

Onların aklına Türk deyince sadece kucaklarında besleyip büyüttükleri FETÖ'cüler ve onların büyüttükleri elemanları geliyor. Yine bunların hakkına bölgede çalışacak ortak deyince kiralık katil ordusundan ibaret olan PKK geliyor. Terör örgütüne güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu öğrenecekle