Erdoğan açıkladı: Esad ve YPG Anlaştı mı?

Erdoğan açıkladı: Esad ve YPG Anlaştı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde basın açıklamasında bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde basın açıklamasında bulundu. Suriye'nin PKK/YPG ile anlaştığı iddialarına cevap veren Erdoğan, "Şu anda birçok dedikodu var. Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız" dedi.

Yabancı basının Barış Pınarı Harekâtı'nın gerçekleştirildiği alanda manipülasyon yaptığına ilişkin soruya da yanıt veren Erdoğan, "600'ün üzerinde topraklarımıza havan topunun atılmasına kör olmaları anlaşılır gibi değil. Bunlar ilk değil, bunların taktiği bu. Şimdi de aynı taktiği içeride ve dışarıda uyguluyorlar. Ancak gerçekleri karartmak mümkün değil" ifadelerini kullandı. Erdoğan gerçeklerin yabancı ve iç basınla görsel ve yazılı olarak paylaşıldığını kaydetti.

NATO'nun 5. maddesinin pasif halde olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin yanında olunmamasının sebebinin 'Müslümanlıkla' ilgili olduğunu düşünmeye başlayacaklarını söyledi. Erdoğan, bir kez daha, "Siz NATO müttefikinizin yanında mı yer alacaksınız yoksa bu terör örgütlerinin mi?" diye sordu.