Erdoğan Abdurrahman Dilipak'ı Eleştirdi

Erdoğan Abdurrahman Dilipak'ı Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Abdurrahman Dilipak'a: Tüm AK Parti kadın kolları ve tüm kadınlar adına kendisini kınıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP 19. Kuruluş yıl dönümü programında isim vermeden Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'a yüklendi.

Erdoğan, "AK Parti’nin papatyaları gibi yakıştırmalarla, yeşil sermaye gibi yakıştırmalarla ben ağzıma almaktan imtina ediyorum, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle bu tür yakıştırmaların içine giren köşe yazarları noktasında, tüm AK Parti kadın kolları adına ve tüm kadınlar adına kendisini kınıyorum" dedi.

AKP İl Kadın Kolları Başkanlıkları, Abdurrahman Dilipak hakkında ‘AKP’nin papatyaları’ başlıklı köşe yazısı nedeniyle 81 ilde suç duyurusunda bulunmuştu.

Dilipak, “ANAP’ı o ‘Papatyalar’, o ‘Lale Devri' çocukları bitirdi. AK Partiyi de, bu Erguvani AKP’nin ‘Papatyaları’(!?) bitirecek bu gidişle. AK Parti içindeki AKP’liler konuşuyor, AK Partililer susuyor. AKP’liler terfi etti zenginleşti, itibar sahibi oldular. Kaymağı onlar yiyor, parayı onlar veriyor. Camiye, okula, yurda parayı veren de onlar. Eee, parayı veren düdüğü çalıyor” ifadelerini kullanmıştı.