Erdoğan, ABD'de İsrail Bakanı İle Görüşmüş

Erdoğan, ABD'de İsrail Bakanı İle Görüşmüş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD’nin başkenti Washington’da gerçekleştirilen Nükleer Güvenlik Zirvesi’nde İsrail

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD’nin başkenti Washington’da gerçekleştirilen Nükleer Güvenlik Zirvesi’nde İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz ile görüşmesinin görüntüsü ortaya çıktı. Bu görüşmenin Mavi Marmara olayının ardından bir ilk olduğu ifade edildi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD gezisinin ardından İsrail ile ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Erdoğan’ın, ABD’deki Nükleer Güvenlik Zirvesi’nde İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz ile kısa bir görüşme yaptığı ortaya çıktı.
 
İsrail İ24 News muhabiri Tal Shalev’in haberine göre; Erdoğan ve Bakan İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, ABD’de görüştü. Shalev görüşmeden bir de fotoğraf yayımladı.
 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakınlığı ile tanınan Enerji Bakanı Yuval Steinitz, birkaç gün önce yaptığı açıklamada Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmanın yüzde 90 oranında sağlandığını duyurmuştu. İsrailli Bakan anlaşma sağlanan konulardan birinin Gazze Şeridi’nde liman kurulması olduğunu ifade etmişti.