Erdoğan: 17 Aralık İyi ki Oldu

Erdoğan: 17 Aralık İyi ki Oldu

Başbakan Erdoğan, 17 ve 25 Aralık'ın hayırlı sonuçları olduğunu, böylelikle paralel yapının gerçek yüzünün ortaya çıktığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin devlet içine sızmış çetelerin kaybedeceği, Ergenekon'un da, yeni Ergenekon'un da umudunu tamamen yitireceği bir bir İstiklal savaşı olduğunu vurgulayarak, "Son çeteyi de tasfiye ederek zincirlerden prangalardan kurtularak yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz" dedi. Adana Uğur Mumcu meydanında partisinin düzenlediği mitingde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Sakarya, Düzce, Kocaeli depremi oldu. Depremi yarıda bırakıp kaçtılar. Biz gelip tamamladık. Van'da deprem oldu 1 yılda yeni Van'ı inşa ettik, Bingöl'de deprem oldu, 1 yılda inşa ettik, Simav'da deprem oldu bir yılda inşa ettik. Aramızdaki fark bu. Bunları anlatmamız lazım. Kardeşlerim bakınız. Adana'da yerel yönetimde durum ortada. Bir fetret dönemi var. Bu fetret dönemini aşmamız lazım. Kardeşlerim bunu beraber aşacağız. Biz Ak Parti olarak Kürt'ü, Laz'ı Çerkez'i Romanıyla bütün halkımızı seviyoruz. Biz kimlik siyaseti yapan bir parti değiliz. Biz siyasi Kürtçülük, Arapçılık yapan bir parti değiliz. Beni yaradan Allah sizleri de yarattığı için seviyoruz. Biz 77 milyonun partisiyiz. 780 bin kilometre karenin partisiyiz. Bizde bölgesel, etnik milliyetçilik yok. O yüzden Yola çıkarken tek millet, tek bayrak dedik" dedi.

17 ARALIK İYİ Kİ OLDU

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonlarının yapılmasına sevindiklerini belirterek şöyle devam etti;

"Allaha şükür 17 Aralık 25 Aralık iyi ki oldu. Bunların gerçek yüzleri iyice ortaya çıktı. Bunları izliyoruz, vakti geldiğinde gerekeni yapacağız. Çünkü biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Bu ülkeyi Vandallara, çetelere teslim etmeyeceğiz. Bu kirli ittifaka bu şer ittifakına bir şamar vurmanızı istiyorum. MHP'den nasıl bir Türkiye aldığımızı biliyorsunuz. Son 5 senede yerel yöneticilik adına şu Adana bir hizmet gördü mü? Kardeşlerim bunlar bu işi bilmez.

Yaptıkları dev projelere 17 Aralık operasyonunu yapanlarla el ele veren CHP ve MHP'nin karşı çıktığını dile getiren Erdoğan, "Kardeşlerimiz görüyorsunuz kasetler geliyor kasetler gidiyor, montajlar geliyor montajlar gidiyor. Türkiye'de 1. Köprü yapıldı bu CHP saldırdı, ikinci yapıldı, saldırdı. Menderes'e nasıl saldırdı ise şimdi bize de saldırıyor. 3. Köprüyü yapıyoruz. 8 yıl çalıştırıp devlete teslim edecekler. Buna dahi tahammül edemiyorlar. Dünyanın en büyük 3 havalimanından birini yapıyoruz, yılda 150 milyon kapasiteli. 46 milyar dolarlık bir yatırım. Buna bile tahammül edemediler. Utanmadan sıkılmadan bu CHP'liler Pensilvanya'nın temsilcileri ile yok bilmem havuz diye bir şey uydurup buraları yapanları engellemeye çalıştılar. Biz her zaman kardeşliğimizle vatanseverliğimizle milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. 77 milyona aynı nazarla bakmaya devam ettik, ediyoruz."

Kaynak: İHA