Erbil ile Bağdat Arasında

Erbil ile Bağdat Arasında

Irak Parlamentosu Kürt Milletvekili Nuri: "Bağdat, bu yakınlarda Kürdistan bölgesinin bütçedeki payını gönderecek. Önlerinde başka bir yol kalmadı. Bağdat arık parayı göndermeme gibi bir tavır takınamaz."

Irak Parlamentosu Kürt Milletvekili Adil Nuri, "Bağdat, bu yakınlarda Kürdistan bölgesinin bütçedeki payını gönderecek. Önlerinde başka bir yol kalmadı. Bağdat artık parayı göndermeme gibi bir tavır takınamaz" dedi. 
Adil Nuri, terör örgütü IŞİD'e karşı mücadelede Bağdat'ın Kürtlere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Irak ordusu, IŞİD'e karşı ciddi bir ilerleme kaydedemedi. Ayrıca merkezi hükümet, Musul ve diğer bölgelerin terör örgütü IŞİD'den kurtarılması için Erbil'e muhtaç. Kürtler, Irak hükümetinden çekilir ve Başbakan Haydar el-İbadi'ye olan desteğini çekerse ülke büyük bir krizle karşı karşıya kalır" diye konuştu.

Irak'ta 2003 yılından sonraki süreçte Erbil'in, Bağdat'la ortak hareket etmesi için ABD'nin, Kürtleri ikna ettiğini anlatan Nuri, Kürtlerin olmadığı bir Irak'ın yıkılacağını iddia etti.

Irak hükümetinin, "para yok" açıklamasını gerçekçi bulmadığını dile getiren Nuri, IŞİD krizi ve petrol fiyatlarının düşmesine rağmen Bağdat'ın bankalarda yedek parasının olduğunu ileri sürdü. Mali sıkıntının söz konusu olmadığını aktaran Nuri, Bağdat'ın Kürtlerin bütçe payını göndermek zorunda kalacağını savundu.