Erbakan ve Yılmaz, AK Parti'den Aday Mı?

Erbakan ve Yılmaz, AK Parti'den Aday Mı?

7 Haziran için AK Parti'den adaylık teklifi alan Fatih Erbakan'a yeniden teklif yapıldığı iddia edildi.

AK Parti'nin bir “vefa hareketi” olduğunu söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Milli Görüş'ün lideri merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'a milletvekili adaylığı için teklif götüreceği ileri sürülürken, Milli Görüş 3. Nesil hesabından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

MİLLİ GÖRÜŞ 3. NESİL YALANLADI

"Sayın Fatih Erbakan bu seçimlerde hiçbir şekilde millet vekili adayı olmayacaktır. Çok net ve kesin bir karardır." diyen Milli Görüşçü gençlerin bu açıklamasının ardından Fatih Erbakan'ın da konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

7 HAZİRAN'DA DA AK PARTİ'YE DAVET EDİLMİŞTİ

Saadet Partisi'yle arasında sorun bulunan Fatih Erbakan'a 7 Haziran seçimlerinde de AK Parti ve MHP'den milletvekilliği için teklif gitmiş, kurmaylarıyla gerçekleştirdiği istişareler sonucunda bu teklifleri reddetmişti.

MESUT YILMAZ'A TEKLİF YOK

AK Parti'nin 1 Kasım seçiminde kadrosuna önemli isimleri dahil etmeyi planladığı, bu kapsamda adı geçenlerden birinin de eski Başbakan Mesut Yılmaz olduğu iddia edildi.

AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri için Mesut Yılmaz'a Rize'den 1. sıra adaylık teklif edeceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Haziran seçimleri sonrası Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verdiği iftar yemeğine, iktidarının ilk döneminde Yüce Divan'a gönderdiği eski Başbakan Mesut Yılmaz'ı davet etmişti. Yılmaz'ın ise  yakın çevresine böyle bir teklif olmadığını söylediği de ifade edildi.