Erbakan Hoca'nın da dinlendiği belgelendi

Erbakan Hoca'nın da dinlendiği belgelendi

Erbakan Hoca'nın da dinlendiği belgelendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dinleme kararı verilen 3525580...51110 IMEI numarasının merhum Necmettin Erbakan'a ait olduğunu tespit edildi. Merhum Başbakan'ın Huvzullah Gültekin sahte 'terör şüphesi'yle dinlendiği belgelenmiş oldu.
Siyasiler, bürokratlar, savunma sanayiinin beyin isimleri, iş adamları, gazeteci ve yazarların aralarında bulunduğu 64 kişilik VİP dinleme skandalında Başsavcılık bir gerçeği daha ortaya çıkardı.
Dinleme soruşturmasını yürüten Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı dinlenenler arasında yer alan eski Başbakan merhum Necmettin Erbakan'ın sahte isimle 'terör şüphesiyle' dinlendiğini ortaya çıkardı.
Başsavcılık dinleme kararı alınan IMEI numaralarını tek tek inceledi. İnceleme sonucunda dinleme kararında Huvzullah Gültekin'e ait olduğu belirtelen 3525580...51110 IMEI numarasının aslında Erbakan'ın kullandığı belirlendi. Erbakan'ın 9 Temmuz 2009 tarihinden itibaren 3 ay süreyle dinlendiği belgelendi.
'TERÖR'DEN DİNLEMİŞLER
'Casusluk' soruşturması kapsamında TİB'de yapılan incelemelerde eski başbakan, bakan, gazeteci, bürokrat, işadamı ve bilimadamlarının da aralarında bulunduğu 64 üst düzey ismin paralel yapı tarafından dinlendiği ortaya çıkmıştı.
Dinlemerin büyük çoğunluğu farklı isimlerle veya sadece IMEI numarası ile yapıldı. Bu isimlerden biri de eski Başbakan merhum Necmettin Erbakan'dı. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı, 'Dini motifli terör örgütü mensuplarınca kullanıldığına dair istihbari mahiyette bilgiler elde edilen telefon numaraları belirtilen şahıs/şahısların, gerçekleştirmeyi planladıkladı/planlayacakları eylemlerin önceden tespit edilerek engellenmesi' gibi bir iddiayla 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden 35225580...51110 IMEI numaralı telefonu dinleme kararı talep etti. Dinleme izni, 09.07.2009/4472 sayılı kararla kabul etti.
'TALEP EDEN DE KARARI VEREN DE PARALEL' İDDİASI
Huvzullah Gültekin sahte ismiyle dinleme talep eden kişinin o dönem İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Sadettin Akgüç olduğu tespit edildi. Dinlemenin yapıldığı 2009 yılından sonra Bitlis Emniyet Müdürü olan Akgüç, 17-25 Aralık darbe girişimlerinin ardından Merkez'e çekilmişti. Kararı veren 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi olan Süleyman İnce, daha sonra 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu. Ancak Süleyman İnce, Mart ayındaki kararname ile tenzili rütbeyle Ankara Hakimliği'ne atandı.
SAVCILIĞA İFADE VERECEK
Aynı iddiayla ilgili MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın da Emniyet'ten bir şube müdürünün arayarak, 'şikayetçi olup olmadığını' sorduğunu, kendisinin şikayetçi olmadığını söyledi. Aydın, 'Telefonlarım o gün dinleniyordu da bugün dinlenmiyor mu?' diye sordu.
Öte yandan, yasa dışı dinlemeyle ilgili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de görevli özel kalem müdürünün de savcılığa ifade vererek, şikayetçi olduğu öğrenildi.
Kaynak: YENİ ŞAFAK