Eraslan: MHP Nerede Pek Belli Değil

Eraslan: MHP Nerede Pek Belli Değil

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri ve hükümete yakın Star gazetesi yazarı Sibel Eraslan, Cumhur İttifakı’nda yaşanan MHP tartışmasına değindi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri ve hükümete yakın Star gazetesi yazarı Sibel Eraslan, Cumhur İttifakı’nda yaşanan MHP tartışmasına değindi.

Eraslan yazısında AKP’nin seçim çalışmalarına değinerek “MHP’nin sesi nerede, pek belli değil” dedi.

“AK Parti'nin emektarı kadınlar, yükü sırtlamış metanetle taşıyorlar... Bir fırtına gibi esiyor seçim çalışmaları. Tabanda kadınlar birer karınca çalışkanlığı ve sebatıyla çalışıyorlar. AK Parti'yi 24 Haziran'a taşıyan ana gövde kadınlar” diyen Eraslan, AKP’nin seçim çalışmalarını şöyle anlattı:

“Şunu not etmek isterim, geçen haftaya nazaran coşku ve heyecan gözle fark edilir bir şekilde arttı. Tayyip Erdoğan'ın seçim temposunu yıllardır takip eden birisi olarak son bir haftanın önemine dikkatiniz çekerim. Altın vuruşları ve dehasını sona saklayan bir lider... Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın Güneydoğu'da sahici buluşmalar gerçekleştirmesi önemli. AK Parti bütün Kabinesini araziye sürerek kendine güvenin ve çalışkanlığının tartısına çıkıyor. Numan Kurtulmuş gibi özellikle Kürt nüfus üzerinde itimat ve samimiyet karşılığıyla toplumsallaşan isimler sadece kendi bölgelerinde çalışmıyor, Türkiye'ye seslenebilecek simaları var AK Parti'nin...”

“ERDOĞAN DA İTTİFAKA DEĞİL KENDİSİNE OY İSTEDİ”

Eraslan yazısında, son dönemde konuşulan “Cumhur İttifakı’nda çatlak” iddialarını doğrulayacak nitelikte satırları da yazısında yer verdi. Star yazarı şunları kaydetti:

“MHP'nin sesi nerede, pek belli değil, ''Cumhur İttifakı''ndan ziyade, AK Parti geniş gardırobunda bütün Türkiye'ye has menülere sahip bir parti... Zaten Erdoğan da Diyarbakır konuşmasında ittifaka değil, kendisine ve kendi kurduğu hizmet esaslı siyasete oy istedi. Ramazan, haziran sıcağı, trafik olmasına rağmen, kadınların yüzlerindeki tebessüm insana sekinet veriyor. Arazide görüştüğümüz kadınlar, hayatın kalbinden soruyorlar hayat pahalılığı, ekonomik refah gibi... AK Parti Hükümetleri döneminde önemli adımlar atılmış, kişi başına milli gelir 2002'de 3.500 dolar seviyesindeyken 2017'de 10.600 dolara çıkmış. 2002'de 12 milyon olan aktif sigortalı sayısını 2018 yılı şubat ayı itibarıyla 22 milyona ulaştırmış. Sosyal güvenlik konusunda yüzde 84’lük bir artış anlamında bu...”