Er-Reşak: "İşgalcilerin Mescidi Aksa Baskınları Tehlikeli Sonuçlara Yol Açar"

Er-Reşak: "İşgalcilerin Mescidi Aksa Baskınları Tehlikeli Sonuçlara Yol Açar"

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)'nin Siyasi Birim üyelerinden İzzet Er-Reşak, siyonist grupların Hamursuz bayramını bahane ederek bugünden (3 Nisan Cuma) itibaren Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenlenmesi çağrılarına uyulmasının ve istenen baskınları

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)'nin Siyasi Birim üyelerinden İzzet Er-Reşak, siyonist grupların Hamursuz bayramını bahane ederek bugünden (3 Nisan Cuma) itibaren Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenlenmesi çağrılarına uyulmasının ve istenen baskınların gerçekleştirilmesinin tehlikeli sonuçlara neden olacağına dikkat çekti.

"Aşırı" olarak tanımlanan bazı siyonist gruplar normalde yarından itibaren başlayacağı bildirilen Hamursuz bayramı münasebetiyle bugünden itibaren Mescidi Aksa'ya girilmesi ve burada özellikle de Kubbetu's-Sahra kısmında yahudi törenleri düzenlenmesini istemişlerdi.

İzzet Er-Reşak, Mescidi Aksa davasının gerek Filistinlilerin, gerek Arap toplumların ve gerekse tüm İslâm âleminin öncelikli davaları arasında yer aldığına dikkat çekerek bu kutsal mabedi tehdit eden tüm girişimlerin tehlikeli sonuçlara neden olacağını söyledi. Er-Reşak açıklamasında diğer yandan da bu mabedin korunması için derhal harekete geçilmesini ve burayı savunmak için mücadele edenlere desteğin de artırılmasını istedi.

Hamas liderlerinden İzzet Er-Reşak Filistin yönetimine yaptığı çağrıda da, Batı Yaka'da ve Kudüs'te Mescidi Aksa'ya sahip çıkmak, onu savunmak için her şeylerini feda etmek üzere öne çıkanlara sahip çıkması, onlara destek vermesi gerektiğini hatırlattı.

Er-Reşak basın yayın organlarına yaptığı çağrıda da Mescidi Aksa'yla ilgili gelişmeleri büyük bir ilgi ve duyarlılıkla yakın takibe almalarını ve tüm gelişmeleri kamuoyunun gündemine taşımalarını istedi.