'Enteresan bir Seçim Oldu'

'Enteresan bir Seçim Oldu'

Yıldız, "Enteresan bir seçim oldu. Seçimin sonuçlarından bütün partilerin belli çıkarımları olacak. AK Parti de bu mesajı alacak" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Bakanlar Kurulu ve MYK üyeleriyle gerçekleştireceği toplantı için parti genel merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Seçim sonuçlarının Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Yıldız, şunları söyledi: 

"Demokrasiye saygılı olmak, demokrasinin gereklerini yerine getirmek, yalnızca sözle değil icraatla beraber olması lazım. Enteresan bir seçim oldu. Bu seçimin sonuçlarından bütün partilerin belli çıkarımları olacak. Bu mesaj, bu partiler tarafından alınmış olacak. Tabi ki AK Parti de bu mesajı alacak. Özellikle provokatif davrananlar, bu sandıktan kaos bekleyenler, hele hele sektörümüzle alakalı enerji kesintisinin arkasına sığınmaya çalışanların gayretlerinin boşa çıktığını görüyoruz. En sevindiğim noktalardan bir tanesi, şu ana kadar 174 bin sandıktan, sandık üzerine oturan herhangi bir kişiye rastlanmamıştır. Bunu da demokrasi adına olumlu bir nokta olarak görüyorum."

Koalisyon tartışmaları

Koalisyon ve erken seçim tartışmalarının sorulması üzerine Bakan Yıldız, "bunların her birinin değerlendirileceği"ni belirtti. 

Yıldız, "Muhalefetin açıklamaları koalisyon yolunu kapattı mı?" sorusuna da şu yanıtı verdi: 

"AK Parti, Türkiye'nin seçimlerden birinci çıkan partisidir. Demokrasinin ve partilerin ana omurgasını oluşturan parti, yine AK Parti'dir. AK Parti, reaksiyonel davranmaz. AK Parti, başka bir partinin söyledikleri üzerine yola çıkmaz ama dengeleri gözetir. O açıdan bunların hepsi değerlendirilecektir."

Kaynak: AA