Ensarullah'tan Suudileri Korkutacak Meydan Okuma!

Ensarullah'tan Suudileri Korkutacak Meydan Okuma!

Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyelerinden Muhammed Buheyti, Yemen'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyelerinden Muhammed Buheyti, Yemen'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Buheyti,  "Yemen ordusunun attığı füzelerin BAE birliğinin yakınındaki cephaneliğe isabet etmesi ile, Yemen halkının işgal güçlerini doğrudan hedef alma imkanına sahip olduğu görüldü." ifadesini kullandı.

Muhammed Buheyti, yaptığı konuşmada, "Bu operasyon, Yemen'deki yabancı güçlerin taktik değiştirmesine sebep olacak. Çünkü bu ülkeler Yemen'i işgal için başlatılan savaşı kolayca yönetebileceklerini düşünüyorlardı. Savaşta rahatlıkla Yemen'e büyük zararlar verebileceklerini tasavvur ediyorlardı. Ama son saldırı olayın gerçek yüzünü gözler önüne serdi. Bu saldırı, Yemen halkının mütecaviz güçlere acı darbeler vurabileceğini gösterdi.

Son saldırı, işgal koalisyonunun planlarının o kadar da güçlü olmadığının göstergesidir. Bugüne kadar Suudilere birçok zararlar verdik. Onların tüm çabaları Yemen'in bütün bölgelerinde başarısız oldu. Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri, Suudi Arabistan sınırında hatta Suudi Arabistan topraklarında çok sayıda başarılı operasyon yaptı, birçok Suudi askerini öldürdü.

Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararları birbiriyle çelişmektedir. Geçmiş kararlarında Yemen'in bağımsızlığını korumanın zorunlu olduğu vurgulanırken, 2216. karar işgal güçleri lehine alınan bir karardır. Biz belirli koşullar altında bu kararı kabul ettik ama karşı taraf gereğinden fazla talepte bulunuyor.

Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri, Arabistan topraklarının derinliklerine nüfuz ederek birçok askeri tesiste ağır tahribatlar yaratma kabiliyetlerinin olduğunu kanıtlamıştır. Koalisyon ülkeleri hep Yemen ordusunun zayıfladığını iddia etti. Ama son operasyonlar bu iddiaların doğru olmadığını kanıtladı.

Ensarullah'ın Suudi saldırıları karşısındaki stratejisi, 'Onların saldırılarına eşzamanlı' olarak giderek şiddeti artan daha güçlü yanıtlar vermek olacaktır. Sonunda ise bölgede, tüm dengeleri değiştirecek yeni hamleler yapacağız." açıklamalarında bulundu.