Ensarullah’tan Mescid-i Aksa için Gösteri Çağrısı

Ensarullah’tan Mescid-i Aksa için Gösteri Çağrısı

Yemen’deki Ensarullah Hareketi İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik son saldırılarını kınayan bir bildiri yayımladı.

Yemen’deki Ensarullah Hareketi İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik son saldırılarını kınayan bir bildiri yayımladı.
 
YDH-El Mesire televizyonu Türkçe servisinin haberine göre, Ensarullah Hareketi siyasi komitesi tarafından yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verildi.
 
Ensarullah hareketi siyasi komitesi, Siyonistlerin mübarek Mescidi Aksa ile vatanlarını, kutsallarını, şereflerini, savunurken katliama maruz kalan Filistinli kardeşlerimize karşı işlediği suçları ve saldırıları kınamaktadır.
 
Mübarek Mescid-i Aksa'nın maruz kaldığı bu saldırılar İslam ümmetinin, baş düşmanı ve İslam coğrafyasının önemli bir parçasını işgal eden siyonist tehlike üzerinde yoğunlaşmasını gerektirmektedir.
 
Ayrıca bu noktada siyonistlerin uşakları ve onların bölgedeki uzantıları olan ve özellikle de Suud hanedanının rolüne, Suudilerin siyonist işgale yönelik desteğine ve onları teşvikine işaret etmek istiyoruz.
 
Suudiler Amerikan-İsrail projesini Arap-İslam coğrafyasında benimsemiş olup onu finanse etmekte ve bu projenin uygulamaya geçmesi için her türlü katkıyı sunmaktadır.
 
Buna, fitne çıkartılması iç çatışmaları, mezhebi ve etnik anlaşmazlıkları, ihtilafları hareket geçirme, terör örgütlerinin desteklenmesi de dahildir. Suudiler bunu İslam ümmetinin kaderi ile oynamak, istikrar ve huzurunu bozmak, onu zayıflatmak, düşmanın işlemekte olduğu ihlallerden ümmetin dikkatini başka yöne çekmek için yapmaktadır. 
 
Suudiler aynı zamanda İslam ümmetini siyonist düşmana karşı mücadeleden uzaklaştırmaya çalışmakta ve yıkım projelerini gündeme getirmektedir.
 
Bu ihlaller ve siyonistlerin işlediği saldırılar ve suçlar, maalesef Arapların, Müslümanların ve uluslararası kamuoyunun sessizliği altında gerçekleşmektedir. Bu saldırıların Suudi Arabistan'ın ve bazı Arap rejimlerinin Yemen'e yönelik İsrail-Amerikan destekli saldırılarının gerçekleştirdiği bir sırada meydana gelmesi son derece dikkat çekicidir.
 
Amerikan-siyonist destekli bu saldırılar, Yemen halkını kuşatma, onu açlığa mahkum etme ve bütün yaşamsal dinamiklerini yok etme amacı ile yapılmaktadır. Ve son olarak bütün Arap ve İslam ümmetini sorumluluklarını yerine getirmeye, İslam ümmetini parçalamaya ve onu zayıflatma maya çalışan düşmanlarının komplolarına karşı uyanık olmaya çağırıyoruz.
 
Müslümanlar Filistin'deki kardeşleriyle dayanışma içerisinde olmak için geniş çaplı eylemler protesto gösterileri düzenlemelidirler; çünkü Filistin halkı İslam ümmetinin bir parçasıdır ve onu savunmak aslında siyonist işgalcilerin kirlettiği İslami mukaddesatı savunmak demektir.
 
Bunu yaparken hiçbir şekilde siyonist işgalcilerle kol kola olan, onlara umut bağlayan, onlara ajanlık eden Arap rejimlerinin harekete geçmesini beklememek ve onlara güvenmemek gerekir.

 

Kaynak : YDH