Ensarullah'dan Suudi Arabistan'a Ret

Ensarullah'dan Suudi Arabistan'a Ret

'Suudilerin sözde barış planı vesayet dayatması'

El-Mesire'nin aktardığına göre, Ensarullah Hareketi'nin siyasi konseyi üyesi Muhammed el-Bahti, bugün yaptığı açıklamada Suudi Arabistan'ın ateşkes iddiasına tepki gösterdi.

Ensarullah Hareketi siyasi konseyi üyesi, "Aslında Suudi Arabistan kamuoyunu aldatmaya çalışıyor. Bu yüzden barış planını önerdi." dedi.

Daha önce Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Riyad'ın Yemen'de ateşkes girişimini duyurmuştu ve ateşkesin BM gözetiminde ve Ensarullah'ın rızasıyla uygulanacağını söylemişti. Ancak Ensarullah Hareketi'nin sözcüsü Suudi Arabistan'ın barış planına tepki gösterdi.

Bu bağlamda Muhammed Abdusselam, "Suudi Arabistan'ın kendisi Yemen'e yönelik saldırganlığın bir parçasıdır. Yemen’in saldırı ve kuşatma altında olduğu gerçeğini hesaba katmayan herhangi bir plan ciddi değil ve yeni bir şey içermiyor." dedi.

Dün Suudi kralının oğlu ve savunma bakan yardımcısı Halid bin Selman bin Abdülaziz Riyad'ın Yemen'de ateşkes kurma iddiası hakkında konuştu. Yemenlilerin Riyad'ın ülkelerinde ateşkes kurma iddiasını kabul edeceklerini umduğunu ifade etti. (Ajanslar)